Fudbaleri SAD-a (©AFP)
Fudbaleri SAD-a (©AFP)

Ameri i bez zvezda hitaju ka odbrani trona, Rege bojsi na krilima premijerligaških igrača plaše Meksikance

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 23:05

Gold kup: Jenkiji favoriti protiv Paname (01.30), dok se više vatre očekuje u drugom polufinalu, sudaru Jamajke i Meksika (04.00)

Ovogodišnje izdanje Gold kupa je u drugom planu. Većina najboljih selekcija u Konkakaf zoni igra u “šarenim” sastavima bez najboljih igrača. Ipak, polufinalisti su očekivani - SAD, Panama, Meksiko i Jamajka. Sve ide ka tome da se u borbi za najbolju selekciju Severne i Srednje Amerike bore “večiti” - Jenkiji i Sombrerosi.

I najbolje dve reprezentacije nisu stigle u najjačoj postavi. SAD su u četvrtfinalu tek posle penala slomile otpor silno oslabljenih Kanađana, koji su igrali bez Alfonsa Dejvisa, Džonatana Dejvida, Kajla Larina, Milana Borjana

Izabrane vesti

Amerikanci u Kaliforniji, u San Dijegu, noćas (01.30) dočekuju Panamu. Hesus Fereira je u grupnoj fazi postigao šest golova za Jenkija i prvi je strelac takmičenja. Odličan na ovom šampionatu je i Brendon Vaskez iz Sinsinatijak koji je postigao tri pogotka za branioca krune. On je promašio jedanaesterac u penal ruletu protiv Kanade, ali to nije skupo koštalo Amere.

01.30: (1,65) SAD (3,60) Panama (5,80)

Povređen je mladi Džejlen Nik i on bi mogao da propusti duel sa Panamom. U startnoj postavi se očekuje i igrač AZ Alkmara Đorđe Mihailović. Podsetimo, za Amere na ovom šampionatu ne igraju najveće zvezde selekcije - Kristijan Pulišić, Đovani Rejna i Vestan Mekeni.

Panama je u četvrtinalu razbila Katar sa 4:0, a het-trik je delo Ismaela Dijaza, napadača čileanskog Universidad Katolika. On je na dva prethodna duela četiri puta zatresao mrežu i biće najveća pretnja po gol Amerikanaca.

SAD imaju mnogo više uspeha od Paname poslednjih godina. Na pet od šest utakmica su slavili. U prethodnim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Ameri su razbili narednnog rivala sa 5:1 na svom terenu, ali su u Panama Siitju poraženi sa 1:0.

04.00: (5,70) Jamajka (3,60) Meksiko (1,67)

Jamajka je bila favorit iz senke pre početka šampionata. Rege bojsi su došl u najjačoj postavi u SAD, sa gro igrača iz Premiijer lige. U napadu su Majkl Antonio iz Vest Hema i Demeraj Grej iz Evertona. U četvrtfinalu su Jamajčani pobedili Gvatemalu sa 1:0 pogotkom Bela u 51. minutu. Meksikanci su u prvoj nokaut rundi u nastavku slomili otpor Kostarike – 2:0. Sombrerosi su favoriti, ali Rege bojsi su spremni za iznenađenje noćas (04.00).

GOLD KUP – POLUFINALE (SAD)

Četvrtak

01.30: (1,65) SAD (3,60) Panama (5,80)

04.00: (5,70) Jamajka (3,60) Meksiko (1,67)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gold Kupreprezentacija SADReprezentacija Panamereprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara