Mikael Ure i Karlos Vela (©AFP)
Mikael Ure i Karlos Vela (©AFP)

Američki obračun u Pensilvaniji: Filadelfija i Los Anđeles uvek na gol više

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 23:13

Konkakaf Liga šampiona: Vicešampion i šampion u Česteru noćas (03.00) igraju prvi polufinalni meč

Američki klubovi preuzimaju primat u Konkakaf Ligi šampiona. Prošle godine je titulu osvojio Sijetl Saunders, a MLS će imati sigurnog predstavnika u finalu – Filadelfiju ili Los Anđeles FK, vicešampiona ili šampiona SAD-a. Prvi meč se igra noćas u Česteru (03.00) u Pensilvaniji.

U prvom polufinalnom duelu Tigres je u San Nikolasu pobedio Leon sa 2:1 pred revanš naredne sezone.

Izabrane vesti

Ekipe iz Pensilvanije i Kalifornije su prošle sezone igrali finale plej-ofa kada je Los Anđeles u finišu, u šestom minut sudijske nadoknade drugog produžetka, postigao gol za izjednačenje. Sada već penzioner Geret Bejl je zatresao mrežu, a u penal-ruletu je bio srećniji za debitantsku titulu za jedan od najmlađih klubova u MLS ligi.

03.00: (2,25) Filadelfija (3,45) Los Anđeles FK (3,15)

Los Anđeles je bolje počeo novi šampionat SAD-a od današnjeg rivala. Trenutno je treći na Zapadu sa samo bodom manje u odnosu na lidera Sent Luisa, dok je Filadelfija sedma na Istoku. Tim iz Grada anđela je bio finalista Lige šampiona, najjačeg takmičenja na tlu Severne i Srednje Amerike, ali je poražen od Tigresa, meksičkim timom s kojim je moguće da će i ove godine da vodi bitke za trijumf u ovom takmičenju.

Karlos Vela i drugovi su u prethodnim rundama eliminisali kostarikanski Alahuelense i kanadski Vankuver, dok je Union bio bolji od salvadorske Alijanse i meksičkog Atlasa. Filadelfija je za vikend pobedila Toronto na svom terenu sa 4:2, a het-trik je delo Danca Mikaela Urea koji je sa pet golova prvi strelac tima i udarna igla vicešampiona SAD-a.

Kod Los Anđelesa najviše se očekuje od kapitena Meksikanca Vele, nekadašnjeg igrača Arsenala i Sosijedada, a najbolji strelac ove sezone u MLS-u je napadač iz Gabona Denis Buanga sa sedam golova. On je početkom godine stigao iz Sent Etjena, francuske druge lige. Boje američkog šampiona brani i italijanski veteran Đorđo Kjelini koji se prošlog leta preselio u Kaliforniju i odmah okitio titulom i nastavio sa pobedničkim pelcerom iz Juventusa.

Kada igraju ovi timovi dolazi veliki broj golova. Na tri prethodna duela dolazio je tip GG4+, a četiri meča u nizu su bili remiji (dvaput po 3:3, a jednom po 1:1 i 2:2). Filadelfija nikada nije pobedila Los Anđeles (četiri remja i poraz).

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Tigres - Leon 2:1 (2:1)

/Kordova 45, Kinjones 45+3 - Davilja 6/

Četvrtak

03.00: (2,25) Filadelfija (3,45) Los Anđeles FK (3,15)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Karlos VelaLos Anđeles FCKONKAKAF Liga šampionaFiladelfija Junion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara