Foto: AFP
Foto: AFP

Amerikanci na MLS pogon torpedovali Grenadu, Fereira četiri puta u metu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.06.22. | 06:42

Napadač Dalasa u jednom meču reprezentacije postigao više nego na prethodnih deset

Više nego ubedljivo su Sjedinjene Američke Države otvorile novi ciklus Lige nacija. Branilac trona u KONKAKAF zone torpedovao je u svom prvom meču Grupe D elitne divizije slabašnu Grenadu pred svojim navijačima - 5:0 (1:0).

Koliko je zapravo očekivan bio trijumf Jenkija govori činjenica da je selektor SAD Greg Berholter iz startnih 11 izostavio neke od najkvalitetnijih igrača poput Kristijana Pulišića, Timotija Vee, Brendena Aronsona, Junusa Muse, Denadrea Jedlina, a nije bilo ni povređenog Seržinja Desta. Ipak, i na pogon igrača iz najkvalitetnije domaće lige, MLS, Amerika uspela da bez ikakvih problema izađe na kraj sa 170. reprezentacijom na FIFA rang listi.

Izabrane vesti

Doduše, dugo se domaćin mučio da probije odbrambeni blok Grenade, ali kada je u 43. minutu brana pukla, voda je došla do plafona... Ubedljivo pobedu SAD najviše će pamtiti Hesus Fereira, upravo on je načeo goste u finišu prvog poluvremena, a već do 56. minuta stigao je do prvog het-trika u dresu nacionalnog tima, da bi desetak minuta pre kraja postigao i četvrti gol. Zanimljivo, do večeras je na deset nastupa za Jenkije zbirno dao tri gola.

Peti gol, odnosno četvrti po redu na meču, delo je Pola Ariole, njegovog saigrača iz napada u Dalasu.

KONKAKAF LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 3. KOLO

Grupa D, subota

Sjedinjene Američke Države - Grenada 5:0 (1:0)

/Fereira 43, 54, 54, 78, Ariola 62/



tagovi

SADreprezentacija SADkonkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara