Kristijan Pulišić (Reuters)
Kristijan Pulišić (Reuters)

Amerikanci se "zaleteli" sa slavljem, reagovali službenici federacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 16:25

Napadač razvio transparent iako njegova reprezentacija nije matematički obezbedila plasman na Svetski kup

Ko se baš i ne udubljuje u 'soker', a takvih je više desetina miliona, pa i koja stotina na severnoameričkom kontinentu, da je kojim slučajem bacio pogled na kraj kvalifikacione utakmice za naredni Svetski kup između selekcije SAD i Paname (5:1) pomislio bi da su Jenkiji već čekirali kartu za Katar.

A kako i ne bi, kada je ponet prvim het-trikom u reprezentativnom dresu i ubedljivom pobedom, Kristijan Pulišić počeo da razvija transparent s natpisom "qualified". Na tribinama opštenarodno veselje, a među službenicima Fudbalske asocijacije SAD panika. Pojurili su na teren da prekore napadača što je požurio s transparentom koji je iznenadio i najupućenije ljubitelje u ovaj 'naš' fudbal. Neki su u neverici uzeli digitron u ruke koji ipak nije slagao!

Izabrane vesti

SAD jesu pred vratima aviona za Katar. Čak su zakoračili jednom nogom preko praga. Ali, matematički se još nisu kvalifikovale! Tačno je da su kolo pre kraja kvalifikacija na drugom mestu s tri boda više i znajačno boljim gol učinkom od četvrtoplasirane Kostarike (koja je obezbedila mesto u baražu) i da ih i poraz od pet ili manje golova u međusobnoj meču šalje direktno u Katar bez "presedanja" u baražu, pa i pod uslovom da Meksiko izgubi od Salvadora.

"Znamo da još nismo tamo, uprkos onome što je pisalo na transparentu", rekao je selektor Greg Berhalter svestan da su njegovi momci bili brzopleti na terenu. Srećom ne tokom utakmice.

Oni zluradiji prisetili su se meča dva tima iz kvalifikacija za Mundijal 2018. godine kada je Kostarika pre šest godina slavila 4:0, pa sad priželjkuju koš koju loptu iza leđa Zakarija Stivena. Ako se desi učudo, ne bi bilo čudo da fudbalski svet krene da zbija šale na račun Amerikanaca slične onoj kojom Švajcarci dodaju so na ranu Italijana...

U suprotnom, kada Amerikanci uđu u avion za Katar, svi će zaboraviti ovaj nesmotren potez Pulišića, osim naravno službenika tamošnje fudbalske organizacije, koji su već sad pojačali "obezbeđenje" oko transparenta da ponovone 'istrči' na teren pre vremena...


tagovi

Kristijan Pulišićreprezentacija SADKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara