Karlo Ančeloti (©AFP)
Karlo Ančeloti (©AFP)

Ančeloti izbegao objašnjenje o Joviću, Bejlu i Azaru: Zašto me ne pitate o Sebaljosu ili Karvahalu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 01:48

Srpski reprezentativac na gostovanju u Bilbau bez minuta iako Benzema nije igrao. Bejl se smejao trenerovoj odluci da vrati Azara sa zagrevanja na klupu

U odsustvu Karima Benzeme koji se oporavlja od povrede očekivalo se da na Realovom gostovanju u Bilbau napad predvodi Luka Jović. Srpski reprezentativac, međutim, ne samo da nije počeo meč četvrtfinala Kupa kralja, već nije uopšte ulazio u igru.

Kao ni, još jednom ove sezone, Geret Bejl i Eden Azar.

Izabrane vesti

Često je tako, ali iza odluka Karla Ančelotija stoje rezultati. Real je prvi na tabeli Primere sa četiri boda više od Sevilje i igra osminu finala Lige šampiona.

Ovaj put, ipak, Madriđani su poraženi 0:1 i eliminisani iz Kupa kralja u četvrtfinalu. Posle tri uzastopna poraza u kratkom periodu, Atletik Bilbao konačno je pronašao recept kako da savlada rivala iz španske prestonice.

Po završetku utakmice na San Mamesu, novinari su rešetali Ančelotija, konstatovali da je njegov tim odigrao najslabiji meč ove sezone - s čime se on nije složio, istakavši da je Atletik pobedio golom u 89. minutu i da je do tada utakmica bila ujednačena - a jedna od informacija do koje su probali da dođu bila je zašto pomenuti trio Jović - Azar - Bejl nije ulazio u igru.

"Zamenio sam Krosa za Kamavingu zbog umora. Imao sam pravo na još promena i planirao sam da ih iskoristim u produžecima. Nažalost, oni su postigli kasni gol i nije mi ostalo vremena da uvedem druge igrače", probao je da objasni Italijan.

Upitan je Ančeloti i da li su Srbin, Belgijanac i Velšanin zbog nečega obeleženi i kažnjeni.

"Nemam šta da kažem na to. Zašto me pitate za njih, a ne za Sebaljosa ili Karvahala? Nema ništa. Doneo sam odluke koje nisu uključivale njih. Ali, ako ćete pošteno, trebalo bi da me pitate i o Sebaljisu i Valjehu, koji takođe nisu odigrali ni minut".

Možda zvanično nisu kažnjeni, ali kamere su zabeležile, navodno u 75. minutu, kako se Eden Azar vraća sa zagrevanja na klupu, a Geret Bejl ne može, niti se trudi, da sakrije osmeh zbog toga.

Inače, na gostovanju u Baskiji Ančeloti je napravio samo dve izmene. U 60. minutu umesto Vinisijusa je uveo Iska, a u 76. je Kamavinga zamenio Krosa. U odsustvu najboljeg strelca Karima Benzeme špica je igrao Marko Asensio, kom to i nije primarna pozicija, već je Real igrao sa takozvanom lažnom devetkom. Jović je sve to gledao s klupe, iako je ova utakmica bila dobra prilika da se nađe u timu. Čini se da, Italijan, ipak, nema veliko poverenje u srpskog reprezentativca, ali nije jasno zašto ga onda tokom minulog prelaznog roka nije poslao negde gde bi imao veću minutažu.


tagovi

Karlo AnćelotiLuka JovićGeret BejlEden AzarReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara