Kilijan Mbape okružen Realovim igračima (©Reuters)
Kilijan Mbape okružen Realovim igračima (©Reuters)

Ančeloti: Kroz istoriju je Santjago Bernabeu dočekivao velike igrače aplauzima, dočekaće i Mbapea

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 15:58

“Videli smo Pari Sen Žermen u najboljem izdanju, sutra ćete videti Real Madrid”, kaže Italijan

Podrhtava španska prestonica zbog sudara titana, klubova koji spadaju u red finansijski najmoćnijih na svetu. Pari Sen Žermen želi da postane ono što je Real Madrid – istinski velikan evropskog fudbala i vlasnik “ušatog pehara”. A da bi nastavio pohod ka prvoj tituli Lige šampiona moraće da prođe kroz Santjago Bernabeu.

Okarakterisan je duel Kraljevskog kluba i Svetaca kao finale pre finala. Uistinu to i jeste, jer to nije samo bitka za četvrtfinale Lige šampiona, već i za naklonost Kilijana Mbapea. Svaki potez i gestikulacija čoveka koji je rešio meč na Parku prinčeva – pogodio za pobedu Parižana u 94. minutu – biće pod lupom. A, specijalan doček u Madridu imaće Serhio Ramos, dugogodišnji Realov kapiten, koji se prvi put vraća na Santjago Bernabeu od kada je kraljevsku odoru zamenio dresom Pari Sen Žermena.

Izabrane vesti

Na Real Madridu je, za početak, da nadoknadi zaostatak, da neutrališe deficit od jednog gola. Posle toga Blankosi će moći da razmišljaju o prolazu. Karim Benzema je fit, a pod znakom pitanja je nastup Tonija Krosa.

Najblji Real Madrid može da se takmiči sa najboljim Pari Sen Žermenom. Videli smo njih u najboljem izdanju, a sutra ćemo videti najbolji Real Madrid. Karim je dobro, ponovo je onaj Karim pre nego što je zadobio povredu. Kros će igrati ako je 100 odsto spreman. Ako je na 95 odsto – neće igrati”, rekao je Karlo Ančeloti na konferenciji za medije uoči revanš meča sa Parižanima.

Liga šampiona, sreda - 21.00: (2.60) Real Madrid (3.50) PSŽ (2.80)

Karlo Ančeloti se ne plaši Svetaca i ne razmišlja o onome šta će rival pripremiti, već isključivo o postavci igre i mogućnosti svog tima.

Ne razmišljam o tome čega se plašim, razmišljam o tome šta treba da uradimo da bismo osvojili loptu, dobili duel, kako da pritisnemo… Obično uoči utakmice razmišljam šta mi moramo da uradimo, a ne šta treba da izbegavamo”.

Kilijan Mbape i Luka Modrić (©Reuters)Kilijan Mbape i Luka Modrić (©Reuters)

Navijačima na Santjago Bernabeuu nije bilo strano u prošlosti da stojećim ovacijama pozdrave umetnike. Uveren je trener Reala da će tako biti i sa zvezdom francuskog fudbala, koja je na prekretnici. Real Madrid ga želi u svom jatu, dok Pari Sen Žermen upire iz sve snage da ga veže novim ugovorom.

Mislim da je doprinos navijača veoma važan. Moramo da odigramo utakmicu kakvu žele navijači i to ćemo i uraditi. Istorija Bernabeua kaže da su veliki igrači uvek dočekivani aplauzima. Navijači na Santjago Bernabeuu vole odlične igrače, vole da Real pobeđuje i igra dobro”.

Ne priprema Karlo Ančeloti specijalan plan za Kilijana Mbapea, on će biti deo generalnog plana: Kako zaustaviti superzvezde pariskog kluba? Da li je italijanski strateg prozreo namere Maurisija Poketina i ima li kadar sposoban da eliminiše Svece biće poznato sutra posle 23.00.

Plan koji imamo je plan ne samo za Mbapea, već i za Nejmara, Mesija i sve ostale dobre igrače Pari Sen Žermena. Plan je da igramo kao tim, sa loptom i bez nje. Da održimo visok nivo igre svih 90 minuta i odigramo kompletnu utakmicu. Moramo da budemo inteligentni, moramo da dobijemo utakmicu, ne smemo da ludujemo”, zaključio je Ančeloti.


tagovi

Karlo AnćelotiKilijan EmbapeToni KrosKarim BenzemaReal MadridPari Sen ŽermenLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara