Detalj sa prethodnog okršaja Anderlehta i Klub Briža (©AFP)
Detalj sa prethodnog okršaja Anderlehta i Klub Briža (©AFP)

Anderleht bi da pomogne gradskom rivalu u šampionskoj trci: Najvažnije da na tronu nije tim iz Briža

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 11:39

Union nastavlja bajku, a mogao bi da dobije iznenadnu pomoć

Doživeli smo i to – Anderleht više nije najbolji fudbalski klub u Briselu. Ako je neko u to i sumnjao, Union Sen Žiluaz nam je još jednom dokazao razliku u klasi prošle nedelje, kada je rutinski savladao Ljubičaste sa 3:1 i tako ih i definitivno izbacio iz šampionske trke, već u 1. kolu plej-ofa. Sve što je preostalo najtrofejnijem belgijskom klubu sada je borba barem za treće mesto i plasman u Ligu konferencije.

Ujedno bi mogao i da pomogne Unionu da dođe do senzacionalne titule. Ove nedelje od 18.30 časova izabranici Vensana Kompanija će ugostiti Klub Briž, branioca trona i najozbiljnijeg konkurenta Anderlehtu u takmičenju „najbolji belgijski klub svih vremena“. Ako već mora neko drugi da osvoji titulu, navijačima Ljubičastih je verovatno najvažnije da to nije tim iz Briža. U ovom momentu njihov voljeni klub vodi ubedljivo po broju titula (34:17), ali ako se ova kriza koja traje još od 2017. godine nastavi...

Izabrane vesti

Odavno Klub Briž nije uspeo da savlada Anderleht, poslednji put je to učinio još u oktobru 2020. godine. Kažemo, odavno, jer nije retkost da se ove dve ekipe zbog sistema takmičenja obračunaju po četiri puta u sezoni. Od poslednje pobede plavo-crnih prošlo ih je pet, a poslednja četiri su završena nerešenim rezultatima. Dva puta je bilo 2:2, po jednom 3:3 i 1:1.

Klub Briž je u sjajnoj formi, pobedio je na poslednjih devet prvenstvenih mečeva, a utisak u 2022. godini pokvario mu je samo poraz od Genta u polufinalu Kupa Belgije sa 3:0. Propustio je tako priliku da igra sa Anderlehtom za trofej, njega je pretrprošlog ponedeljka osvojio Gent pobedivši na penale. Anderleht je od Bizona izgubio i u prvenstvu krajem marta, tako da je doživeo tri poraza na poslednjih pet utakmica. Srećom po njega, na teren se u nedelju vraća talentovani vezista Jari Veršeren, koji je zbog problema sa listom propustio duel sa Unionom, a prethodno je i finale kupa završio posle samo 58 minuta.

Deniz Undav (©Youtube/infos_btsv)Deniz Undav (©Youtube/infos_btsv)

Fudbaleri Uniona će svoj deo posla morati da urade nešto ranije (13.30), kada budu gostovali u Antverpenu. Porazom u Brižu ekipa Brajan Priskea je praktično ostala bez šansi u borbi za titulu, ali to ne znači da će odustati. Nema poput Anderlehta poseban motiv da ikoga pogura u šampionskoj trci, ali svakako želi da se dočepa trećeg mesta i obezbedi mesto u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Četvrto mesto vodi u baraž za izlazak na evroscenu.

Union je ponovo u fantastičnoj formi. Čitave sezone je na senzacionalnom nivou, ali se u pravi čas dodatno izdigao, te je postigao 11 golova na poslednja tri meča (primio dva).

Dobio je lider poslednji okršaj sa Antverpenom i to na njegovom bunjištu (2:0), ali Crveni mogu da se pohvale da su jedan od retkih timova koji je ove takmičarske godine savladao sastav iz briselske opštine Sen Žil. Bili su bolji krajem septembra prošle godine 2:1.

Deniz Undav ima fantastičnu sezonu, prvi je strelac ligaškog dela sezone sa 25 golova (devet asistencija), a na startu plej-ofa je ubeležio het-trik asistencija, pa je stigao i do ubedljivog dabl-dabla u Belgiji. Posebno je bio inspirisan protiv Anvterpena protiv kojeg je postigao sve golove Uniona (tri).

BELGIJA (PLEJ-OF) - 2. KOLO

Nedelja

13.30: (3,90) Antverpen (3,50) Union (1,95)

18.30: (2,65) Anderleht (3,25) Klub Briž (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1AnderlehtAntverpenKlub BrižUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara