Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Anderleht učinio uslugu Unionu, Briž ostao na minus tri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 20:48

Šampion nije uspeo da iskoristi kiks lidera prvenstva

Onom "da komšiji crkne krava" se izgleda ne vode u Briselu. Naprotiv, Anderleht je ove nedelje učinio uslugu gradskom rivalu Unionu. Iako nije imao rezultatski motiv, uspeo je belgijski Kraljevski klub da zaustavi Klub Briž, pa je i drugi meč drugog kola plej-ofa završen bez golova.

Ukazala se šampionu Belgije da priđe lideru prvenstva na bod zaostatka nakon što je Union ranije u toku dana remizirao sa Antverpenom, ali ju je prokockao, pa će u preostale četiri runde morati da nadoknadi tri boda minusa ukoliko namerava da odbrani titulu. Već u narednoj rundi moći će da anulira zaostatak pošto gostuje upravo Unionu.

Izabrane vesti

Statistika pokazuje da je Anderleht bio bolji rival, međutim, bliži golu bili su gosti. Već u drugom minutu mogli su da povedu fudbaleri Briža, Šarls de Ketelere je glavom pokušao da šutira posle centaršuta sa desnog boka, ali ga je sa leđa odgurnuo Magalan i znatno mu otežao situaciju. Gosti su pohitali ka sudiji tražeći penal, ali je glavni arbitar posle pregledanja VAR snimka odmahnuo rukom. Utisak je da je pogrešio. Magalan je dva minuta kasnije na isti način odgurnuo Matsa Ritsa, ali ni taj start sudija nije okarakterisao kao dovoljan da pokaže na belu tačku. Do sredine prvog dela Briž je još jednom pripretio, ali je Van Krombruh odbranio snažan udarac Langa.

Anderleht se u nastavku oslobodio pritiska, pa je u drugoj polovini prvog dela čak i pripretio dva puta, preko Zirkzea i Arnštada, ali se sve završilo bez veće opasnosti po Briž. Na drugo poluvreme kao da ni jedni ni drugi nisu istrčali. Domaćin je tu i tamo pretio iz poluprilika, dok su gosti s druge strane bili potpuno bezopasni. Na kraju su međutim sasvim slučajno mogli do pobede, samo da ih je sreća malo pogledala. Ipak, udarac Bučanana u finišu meča pogodio je gornji deo prečke.

BELGIJA (PLEJ-OF) - 2. KOLO

Nedelja

Antverpen - Union 0:0

Anderleht - Klub Briž 0:0



tagovi

Klub BrižŽupiler Pro ligaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara