Andrija Maksimović peti najmlađi debitant u Zvezdinoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 20:23

Ispred ostalI Ivan Ilić, Đurovski, Milosavljević i Luka Jović

Pamtiće se dugo duel između Crvene zvezde i niškog Radničkog. Ne zbog očekivane pobede tima Baraka Bahara, koliko zbog debija najboljeg igrača omladinske škole crveno-belih Andrije Maksimovića. Dugo se već priča o momku rođenom 2007. godine kao unikatnom talentu, jednom od najvećih od Dejana Stankovića.

Zvezdin Mesi je pravo iz kadetske ekipe prekomandovan u seniorski tim Grafičara. gde je ove jeseni na 16 utakmica postigao šest golova. Sasvim dovoljno da dobije poverenje Baraka Bahara, i postane peti najmlađi debitant u istoriji crveno-belih.

Izabrane vesti

Ispred njega su ostali Ivan Ilić, Milko Đurovski, Veljko Milosavljević i Luka Jović.

“Ostvario mi se dečački san i zaista sam srećan zbog toga što sam imao priliku da zaigram za Zvezdu i to još na Marakani pred našim navijačima. Hvala stručnom štabu na ukazanom poverenju, a na meni je da nastavim da radim i da pokušam da se izborim za novu priliku. Drago mi je i da smo uspeli da se plasiramo u narednu rundu Kupa Srbije, sve sa ciljem da odbranimo duplu krunu, tačnije osvojimo četvrtu u nizu, što nikom u istoriji srpskog fudbala nije pošlo za nogom. Što se tiče informacije da sam peti najmlađi debitant, zapravo sam je znao, jer je izaša lista kada su moji "klasići" Milosavljević i Vukojević debitovali. Otprilike sam znao da ću biti prvi vrhu, i naravno, kada vidim ko je sve na toj listi, mogu samo da budem ponosan na sebe”, istakao je ofanzivac rođen 5. juna 2007. godine.

Treba očekivati da Andrija Maksimović prođe pripreme sa seniorskim timom tokom januara.

ZVEZDINI NAJMLAĐI DEBITANTI:

 1. Ivan Ilić - 16 godina i 15 dana

2. Milko Đurovski - 16 godina i 43 dana

3. Veljko Milosavljević - 16 godina, tri meseca i 20 dana

4. Luka Jović - 16 godina, pet meseci i 5 dana

5. Andrija Maksimović - 16 godina, šest meseci i dan


 



tagovi

Andrija Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara