Andrija Pavlović protiv Kelna (© FK Partizan)
Andrija Pavlović protiv Kelna (© FK Partizan)

Andrija Pavlović: Nemce će biti strah kad dođu kod nas

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.22. | 11:05

„Nadam se da bi naši navijači mogli da otežaju posao Kelnu“, kaže špic Partizana

Kako vreme prolazi čini se da je Partizan dobio valjanu napadačku opciju. Još nije postigao gol Andrija Pavlović, ali ekipi daje „dubinu“, nastavak akcija i nije samo onaj špic koji će rasteretiti Rikarda Gomeša, već sa njim i sarađivati.

Videlo se u Nemačkoj koliko Srbin i Afrikanac mogu da budu korisni, te bez obzira što nisu dali gol na stadionu „Rajn Energi“, zavredeli su pluseve struke. Posebno se to odnosi na letošnjeg novajliju, koga je Gordan Petrić okarakterisao kao jednog od retkih srpskih igrača na tržištu sposobnih da odmah naprave razliku.

Izabrane vesti

Uvek je potrebno malo vremena da se sve sinhronizuje, međutim, imamo odlične igrače i lako je ukombinovati se. Igrao sam u formacijama sa dvojicom i trojicom špiceva, zato mi nije bilo teško da se snađem u toj ulozi“, vraća film Pavlović na evropsku premijeru.

Posle dugog oporavka od povrede (zarađene na prvom treningu po dolasku) nekadašnji reprezentativac se navijačima predstavio u derbiju sa Vojvodinom, a oduševio ih načinom na koji razume igru u Kelnu.

Bio sam starter u najboljoj utakmici koju smo dosad odigrali, pred 55.000 navijača, delovalo je da smo odradili lak posao, ali je bila zahtevna utakmica u fizičkom smislu. Uživao sam, jer smo igrali timski. Ovo je ozbiljan evropski nivo, Nemci dejstvuju isto od prvog do 90. minuta, morali smo da se prilagodimo i iskoristimo kvalitete, imali smo više šansi, dominirali u nekim segmentima. Mislim da će njih biti strah kad budu došli kod nas“.

U slučaju da izabranici Gordana Petrića slave u četvrtak jednom nogom bi bili u narednoj fazi takmičenja.

Svaka utakmica je bitna, rastemo kao ekipa, svaka pobeda nam znači, a potrebno je držati kontinuitet dobrih igara. Uvek si korak dalje u napredovanju posle trijumfa, tako da nam 4:0 protiv Voždovca posebno znači, bolje što smo tako slavili nego, eventualno, posle neke muke. Posvetićemo se individualnoj i grupnoj pripremi duela sa Kelnom, ne verujem da će goste poljuljati poraz od Borusije u Menhnegladbahu, a nadam se da bi naši navijači mogli da im otežaju posao“, oseća se optimizam u glasu Andrije Pavlovića.

Nikola Terzić je u nedelju veče overio pobedu nad Voždovcem (4:0) i prvencem ove sezone se kandidovao za bitnu ulogu u susretu sa Kelnom.

Osećao sam se kao da sam počeo taj susret. Naši starteri su vrhunski odradili posao u prvom poluvremenu, omogućili šansu nama mlađima, Samed Baždar mi je namestio gol i verujem da smo minute iskoristili, iako smo igrali malo drugačije, opuštenije, laganije, nismo srljali ka golu. Posle lošeg početka sezone, ekipa se resetovala. Smanjio se pritisak, igramo opuštenije, radimo ono što znamo, nema razlike da li je neko počeo utakmicu ili je na klupi“, uverava Terzić.


tagovi

Andrija PavlovićFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara