Andrija Pavlović opet ne igra, razmišlja se o Svetozaru Markoviću

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 13:04

I o penalima...

Opcija manje u navali Partizana. Potrebni su crno-belima golovi, ali će ih u revanšu sa AEK-om potražiti bez Andrije Pavlovića. Poslednji novajalija se povredio na treningu još uoči prvog duela u Larnaki i nije stigao da se oporavi ni za drugi susret sa Kipranima.

Izabrane vesti

„Andrija nije fit. Povreda nije toliko teška, ali jeste da ga za sutra eliminiše iz kombinacija“, kaže trener Parnog valjka, Ilija Stolica.

To znači da Rikardo Gomeš ostaje jedini kasičan špic, mada se u Humskoj uzdaju i u Kvinsija Meniga i Fusenija Dijabatea koji dejstvuju po krilnim pozicijama.

„Vidljivo je bilo da smo u igri podigli dosta detalja, ušli smo valjano u prvi meč, početnih pola sata iz Larnake je jedan od putokaza, ali golovi menjaju stvari. Prvi pogodak AEK-a, iz prvog udarca ka našem golu, dosta nas je poremetio. Na tom aspektu smo radili, Ne očekuje nas ista utakmica kao na Kipru, ali stav, energija i pristip iz prvih 30 minuta meča prošle sedmice su model“.

To kako je Partizan matira na Kipru je za duboku analizu. Oba gola primio je na isti način, posle kornera, a ni u ostalim segmentima igre u odbrani nisu se proslavili Igor Vujačić i Siniša Saničanin, što znači da bi šansu mogao da dobije Svetozar Marković.

„Razmišljao sam o svim mogućim opcijama, a za konkretna rešenja se strpite do utakmice. Prekidi su jedna od stvari koje smo ispravljali, i na prethodnim mečevima je bilo problema u tom segmentu, a momci rade posvećeno, imamo stručne ljude, a verujem da sa detaljima koje smo primenili donesemo prevagu u našu korist“.

Za slučaj da Partizan dobije golom razlike, a potom ne bude pobednika u produžecima, pucali bi se penali.

„Pokušavamo da se spremimo za svaki ishod. Možd i taj, koji je stvar psihološke pre nego tehničke pripreme. Nša zadatak je da ekipu spremimo psihološki, uključujući i eventualne penale. Psihološki faktor je presudan u ovom trenutku. Potrebno je postići stabilnost u ekipu, tražili smo i napravili konsultacije, preuzeo sam na sebe tu vrstu odgovornsti i posla da ekipu pripremim psihološki što bolje za ono što nas očekuje“.

Na planu iskustva, uz Bibarsa Natha, najviše se očekuje od Ljubomira Fejse, koji je na desetine ovakvih, ali i znatno zahtevnijih utakmica, preturio preko glave.

„Samo opušteno ući u meč. Na kraju se ispostavi da su utakmice pod pritiskom najlakše za igru. Potrebno je da igramo fudbal najbolje što znamo. Očekuje nas težak meč, ako mi to dozvolimo, a nadam se da naćemo. Igramo protiv dobre ekipe, svesni da smo bolji, znamo koliko vredimo, jedva čekamo početak, da bismo je završili kako želimo“, rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije.


tagovi

Andrija PavlovićSvetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara