Anjeli ponovo uzburkao Evropu - 11 klubova potpisalo obavezujući ugovor o formiranju Superlige

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 22:00

"Kompromis više nije izbor, potrebne su nam dublje reforme", rekao je gazda Stare dame

Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli zvanično je oživeo priču o osnivanju Super lige i tvrdi da ima više nego opravdane razloge za to. Govoreći na samitu u Londonu, Anjeli je otkrio da je čak 12 klubova potpisalo ugovore na čak 120 strana o osnivanju ovog takmičenja, od čega je on i dalje obavezujući za njih 11.

Anjeli je nastavio da apeluje na to da je pokretanje Super lige od vitalnog značaja za čitav evropski fudbal, kao i da su vodeći ljudi UEFA bili upoznati sa tim da on vodi priču o novom projektu.

Izabrane vesti

"Super liga nije propala. Po mom mišljenju evropskom fudbalu je očajnički potrebna reforma. UEFA je znala da ja kao predsednik Juventusa radim na nečem drugom. Super liga je kolektivni rad 12 klubova, a ne jednog čoveka - 12 klubova je potpisalo ugovor na 120 strana i on je i dalje obavezujuć za njih 11. Kompromis više nije izbor, potrebne su nam dublje reforme. Da li je monopolski način vođenja biznisa kao što je fudbal ispravan? Mislim da ne", rekao je Anjeli.

Čelnik Stare dame smatra da su potrebne veće promene od samog novog takmičenja.

"Mislim da nisam toliko često čuo reč Super liga kao danas. Ono što mi mislimo jeste da struktura vlasti nije odgovarajuća. Ne bih razmišljao o alternativnim proizvodima, već o tome kako se industrija vodi".

Anjeli je ostao zagontetan na pitanje da li će Juventus učestovati u Ligi šampiona u narednih pet godina.

"Vidim da Juventus igra u glavnom takmičenju. Sešćemo za sto, podržašu transparentnu organizaciju i sačekaću da nam Evropski sud pravde kaže da li je sadašnje telo prikladno za svrhu koju obavlja", dodao je Anjeli.


tagovi

Andrea AnjeliSuper liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara