Nikolas Anjelka (Foto: AFP)
Nikolas Anjelka (Foto: AFP)

Anjelkin savet Mbapeu: Moraš da napustiš PSŽ ako želiš da osvojiš Zlatnu loptu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 16:35

"Ako želite da budete jedan od najboljih, onda radite ono što radite u Parizu, ali sa Čelsijem, Junajtedom, Arsenalom, Sitijem ili Liverpulom", ističe bivši reprezentativac Francuske

Otkako se pre pet godina pojavio na velikoj sceni, o Kilijanu Mbapeu se govori kao o jednom od igrača sa najvećim potencijalom da nasledi Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, jednom kada dvojica najvećih odluče da napuste podijum. I mladi Francuz je opravdao epitet novog čuda svake sezone, primera radi, ove je postigao 42 i namestio još 11 golova, međutim, bivši reprezentativac Francuske Nikolas Anjelka smatra da mu to neće biti dovoljno da se stavi u isti koš sa Ronaldom i Mesijem, sve dok ne promeni sredinu.

Izabrane vesti

"Ako želi najveća priznanja, u jednom trenutku će morati da ode iz Pari Sen Žermena. Šta god da uradi u Parizu biće dobro, ali neko će uvek da kaže:‘Okej, bio si sjajan u Pari Sen Žermenu, ali to je bilo u Francuskoj. Najbolje lige su u Engleskoj i Španiji. Dakle, niste se takmičili sa najboljim igračima", rekao je Anjelka u intervjuu za Atletik.

Foto: AFPFoto: AFP

Ako je verovati informacijama uglednog L‘Ekipa, Mbape se već odlučio na takav korak, te će po isteku ugovora naredne sezone napustiti Park prinčeva kao slobodan igrač.

"Moraće da odluči. Ako želi da osvoji Zlatnu loptu, da napravi odjek kao Ronaldo i Mesi, moraće da se takmiči sa najboljima. Ne možete stalno da se takmičite sa najboljima dok ste u Pari Sen Žermenu."

Naglaša Anelka da prethodnom izjavom ne želi da potceni Ligu 1, već da francusko prvenstvo jednostavno ne spada u rang najkvalitetnijih.

"Francuska liga nije laka, nemojte da me shvatite pogrešno, ali najteža je liga u Engleskoj. Dakle, ako želite da budete jedan od najboljih, onda radite ono što radite u Parizu, ali sa Čelsijem, Junajtedom, Arsenalom, Sitijem ili Liverpulom. Ili idite u Španiju, u Real ili Barselonu. Ili možda u Italiju. Tada možemo da govorimo o globalnom uticaju", zaključuje Anjelka.


tagovi

Kilijan EmbapeNikolas Anelka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara