(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ankaragudžu se hvata za slamku spasa

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 09:53

Loik Remi je het-trikom jesenas presudio timu iz Ankare, ali Rize za ovaj susret neće moći da se vadi na francuskog golgetera

Spušta se zavesa na 26. kolo turskog prvenstva, a poslednji meč rezervisan je za sudar timova koji se bore za opstanak. Prognoze nisu svetle za Ankaragudžu, ali je spisak timova koji bi mogli da krenu put nižeg ranga podugačak, a na listi se nalazi i današnji rival – Rizespor.

Zbog toga ovaj meč dobija na težini, ulog nisu samo tri boda. I Ankaragudžu i Rizespor su klasične „domaćice“, van svoje kuće s vremena na vreme uštinu neki bod, pobede su misaona imenica. Oba kluba imaju samo po jedan trijumf na strani, pa zbog slabih igara na strani, tim iz Ankare kao domaćin ima blagu prednost (17.00).

Izabrane vesti

Loša forma je permanentno stanje za obe ekipe. Ankaragudžu je u dva navrata pošlo za rukom da poveže dve pobede i to je sve od kontinuiteta. Suspenzije i povrede su se nadovezale, pa i jedan i drugi strateg moraju da se dovijaju, prave rokade i odstupe od nekih proverenih rešenja, koja se i nisu naročito istakla.

Hikmet Karaman, trener tima iz Ankare, radovao se osvojenom bodu protiv Kajzerija i sačuvanoj mreži, ali je ostao bez Atakana Džankaja, koji je doživeo težu povredu. Takođe, na raspolaganju neće imati ni Endera Ajgorena, kao ni Mihala Pazdana zbog crvenog kartona, odnosno Zvonimira Sarlija zbog akumuliranih žutih kartona. U moru loših vesti ona dobra je da se treninzima vratio Alper Potuk.

Marijus Šumudica za gostovanje Ankaragudžuu ne može da računa na prvu zvezdu tima Loika Remiju. Upitan je nastup i Slovaka Erika Saba, a suspenziju odrađuju Fernando Andrade i Fabrisio Bajano.

Dušan Jovančić nije se naigrao od dolaska u Rize. Pripala mu je uloga epizodiste. Sakupio je četiri nastupa, a debi je imao upravo protiv današnjeg rivala sredinom oktobra kada je Rize izašao kao pobednik iz goleade – 5:3. Bivši igrač Crvene zvezde zamenio je Fabrisija Bajana u finišu susreta koji je prelomio Loik Remi. Francuski golgeter je sa tri gola u drugom poluvremenu doneo preokret Rizeu i prvi ovosezonski trijumf.

TURSKA 1 – 26. KOLO

Petak

Bašakšehir - Trabzon 0:1 (0:0)

/Sari 80/

Subota

Kasimpaša - Karagumruk 3:2 (1:1)

/Telin 20, Erdogan 59, 68 - Roko 14, Kastro 80/

Danizli - Genčlerbirligi 1:0 (1:0)

/Mešanović 19/

Malatija - Konja 2:3 (2:0)

/Bujuk 24, 45+3 - Diomande 72, Čikaleši 80, 84/

Alanja - Galatasaraj 0:1 (0:1)

/Kilinč 18/

Nedelja

Erzurum - Hataj 1:3 (0:2)

/Šumski 47 c.k, Karakulukdžu 90+2 - Katranis 23, Dijuf 45+3, Bupendza 51/

Gazijantep - Antalija 0:0

Sivas - Kajzeri 2:0 (1:0)

/Jatabare 18, Gradel 90+2/

Fenerbahče - Geztepe 0:1 (0:1)

/Akbunar 9/

Ponedeljak

17.00: (2,65) Ankragudžu (3,20) Rize (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AnkaragudžuRizesporTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara