@Reuters
@Reuters

Anri iskren: Kako da tražim od Obamejana da ostane kad sam ja otišao?

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 13:34

“Poštujem odluke ljudi, kroz šta prolaze i kakvi su njihovi snovi i želje, ali Arsenalov navijač bi bio lud kada bi rekao da on treba da ode“, ističe Francuz

Kako fudbaler Arsenala Pjer-Emerik Obamejan polako ulazi u poslednju godinu ugovora – saradnja sa Tobdžijama traje do leta 2021. godine – glasine o njegovom narednom koraku u karijeri sve su češće i brojnije. Gabonac je odavno zakoračio u 30. godinu života i ukoliko planira da osvoji još koji trofej, činjenica je da će morati da promeni sredinu, jer Arsenal godinama unazad nije kompetentan ostalim velikim timova u Engleskoj, pa i Evropi.

Legenda londonskog kluba Toni Adams govorio je nedavno da bi Arsenal zbog svoje transfer politike lako mogao da ostane bez najboljeg strelca, čega je svestan i Tjeri Anri. Međutim, jasno je i Francuzu da od napadača Tobdžija ne može da traži da ostane, jer je i sam 2007. godine, kada je bio na vrhuncu karijere, napustio Emirejts i preselio se u Barselonu.

Izabrane vesti

“Svako radi ono što mora. Kako da ja kažem nekome da ostane kad sam i ja otišao? Kao navijač Arsenala, želim da ostane, ali kao fudbaler, on će proceniti situaciju sa porodicom, sa svojim ocem kojeg takođe poznajem i videće šta je najbolje za njih“, rekao je Anri za Sky Sports.

Obamejan je do prekida sezone u Premijer ligi bio daleko najbolji igrač Arsenala, uostalom, kao i prethodnih sezona. Postigao je 17 golova na 26 utakmica što predstavlja 43 odsto pogodaka tima, zbog čega se Anri plaši da bi po njegovom odlasku ostala ogromna rupa u londonskoj ekipi.

“Kao Arsenalov čovek, ne želim da ode, ali momak ima karijeru. Ne znam šta je u njegovoj glavi i gde želi da ide, ali definitivno znam da će nam nedostajati njegovi golovi ukoliko ode. On postiže golove i ako izostavimo njegove pogotke, biće teško. Poštujem odluke ljudi, kroz šta prolaze i kakvi su njihovi snovi i želje, ali Arsenalov navijač bi bio lud kada bi rekao da on treba da ode. Mi ne želimo da ode, ali sa druge strane morate da shvatite da možda hoće da proba nešto novo.“

Legendra Arsenala koja trenutno sa klupe predvodi Montreal osvrnula se i na učinak čitave ekipe, koja je pokazala vidljiv napredak po dolasku Mikela Artete na mesto trenera.

“Mikel Arteta je krenuo u pravom smeru, videla se organizacija, bili su dosta kompaktniji, teško ih je bilo pobediti, ali se onda desilo ovo. Kao trener, mogu da kažem da nije lako izboriti se sa tim, jer želite da nastavite sa onim što radite, pa iako razgovarate sa igračima, mnogo je bolje da trenirate kako biste videli šta možete da uradite na kraju nedelje. Zavisi od toga ko će da napusti tim ili da ostane, što mi ne znamo, ali takođe je bitno i ko dolazi u tim“, zaključio je Anri.


tagovi

Pjer Emerik ObamejanTjeri Anri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara