Foto: Reuters
Foto: Reuters

Anri po povratku u Evropu: Sanjam da postanem trener Arsenala ili Barselone

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 19:20

Francuski strateg nakon epizode u MLS otvorio dušu

Trenerska epizoda Tijerija Anrija u MLS ligi koja je trajala od novembra 2019. godine nedavno je okončana nakon što je Francuz odlučio da se vrati na Stari kontinent kako bi bio bliži porodici, a vest da je nekadašnji reprezentativac Francuske bez angažmana odjeknula je fudbalskim svetom.

Nekadašnji napadač odrekao se funkcije šefa stručnog štaba Montreal Impakta i uz obrazloženje da mu je postalo teško jer usled pandemije korona virusa nije u prilici da viđa decu, te je sa velikim žaljenjem prelomio da se vrati u London. Povratak u grad u kojem je noseći dres Arsenala izrastao u klupsku ikonu između ostalog bio je povod da u intervjuu za For for tu otkrije da li bi želeo da se okuša na klupi Tobdžija.

Izabrane vesti

"Ukoliko pitate bilo kog navijača Arsenala da li želi da trenira Arsenal reći će - da. Isto bi odgovorio i na pitanje da li želi da postigne gol za Arsenal. Priča o ovome je utopija", rekao je Anri.

Nekadašnji golgeter, koji je pre trenerskog staža u šampionatu Sjedinjenih Američkih Država obavljao funkciju i šefa stručnog štaba Monaka, zapaženu ulogu imao je i u periodu dok je nosio dres Barselone, a upravo za londonski i katalonski klub vežu ga poseobne emocije.

"Arsenal je klub koji je deo mene i uvek će biti - polovina mog srca pripada njemu, a druga polovina mojoj porodici. Veza koju imam sa njegovim navijačima je nešto što ne mogu da opišem, nešto što će mi uvek nedostajati, pa ako me pitate da li bih jednog dana voleo da treniram Arsenal, odgovor je - da. Ipak, daleko sam od toga. Da li sanjam to? da, sanjam. Da li bih voleo da treniram Arsenal? Da. Da li bih želeo da odem u Barselonu? Da", otvorio je dušu 43-godišnji fudbalski trener.


.


tagovi

Tijeri AnriBarselonaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara