Rafter: Novak i Rafa su dva najbolja igrača koje sam video

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.04.20. | 08:30

Legendarni australijski teniser smatra da se ne bi dobro proveo u modernom tenisu, a posebno protiv prva dva reketa

Jedan od najpoznatijih teniskih ratnika i poslednjih majstora sada već prevaziđene igre servis-volej, Patrik Pet Rafter ostao je u svetu belog sporta samo kao legenda. Retko šta radi, ali je stalno tu negde, oko teniskog terena.

Dvostruki grend slem šampion i bivši broj 1, koji je igrački vrhunac doživeo tokom devedesetih godina prošlog veka, kada su vladali Pit Sampras i Andre Agasi, smatra da je moderni tenis daleko bolji nego onaj koji je igran pre 20 godina. Čovek kojo je “dozvolio” sadašnjem treneru Novaka Đokovića, Goranu Ivaniševiću da nakon pet teških setova uzme taj jedini i čuveni Vimbldon 2001. posebno ceni dva prva reketa na ATP listi.

Izabrane vesti

“Ne bih voleo da igram ni protiv koga od modernih tenisera. Đoković bi me ponizio, a Nadal bi me bez problema pobedio dva puta po 6:2 i to kada sam bio nas vrhuncu. Novak i Rafa su dva najbolja igrača koje sam ikada video i sasvim sam siguran da bi me pobedili u svakom meču koji bismo”, jasan je 48-godišnji Australijanac.

Nekadašnji ljubimac ženskog dela tribina inače smatra da u ovoj sezoni godini neće biti više tenisa i da je jedino rešenje da se turniri igraju bez publike, samo za TV kamere.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara