Dragan Antić, trener Dinama iz Vranja (©MN Press)
Dragan Antić, trener Dinama iz Vranja (©MN Press)

Antić udario po džepu igrače, derbi u Pirotu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.08.20. | 12:06

IMT bi mogao da iskoristi krizu Dinama i ostvari prvu pobedu u istoriji kluba u drugoligaškoj konkurenciji. Grafičar gostuje odličnom Radničkom

Zanimljiv početak Prve lige Srbije. Zasad se Kabel izdvojio na čelu sa tri triumfa, ali sva tri je ostvario protiv novih članova drugoligaškog karavana. I dalje se nije iskristalisala situacija ko bi mogao da bude kandidat za viši rang, a ko će da strepi za opstanak.

IMT sa Novog Beograda je jedan od brojnih debitanata u ovom rangu takmičenja. Traktorriste sa klupe predvodi maldi stručnjak Zoran Rendulić, prošle sezone član stručnog štaba Aleksandra Veselinovića u Čukaričkom. Posle poraza na premijeri na svom stadionu od Radničkog iz Sremske Mitrovice, beogradski klub je prošle nedelje odirgao nerešeno (2:2) protiv Grafičara na pomoćnom stadionu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Dinamo iz Vranja je razočarao na startu. Ekipa Dragana Antića je zasad jedina bez bodova. Posle poraza od Grafičara, Vranjanci su prošle nedelje izgubili od Kolubare iz Lazarevca na svom terenu sa 4:2.

To je razljutilo trenera Antića. Igrači su novčano kažnjeni.

"Dobro smo odigrali prvih 20 minuta, upozoravao sam igrače da ne prave prekršaje u blizini šesnaesterca i dogodilo se da je svaki prekid bio poguban. Golman Ivanović je glavni krivac, katastrofalno je branio, ali ne snosi jedini odgovornost. Imali smo igrača više i mogli smo da napadnemo, ali primili smo drugi gol i to nas je dotuklo. Ekipa nije uspela da se vrati u igru. Učinio sam sve što je bilo u mojoj moći, da sam mogao iskoristio bih i deset izmena. Većina je odigrala loše i zbog toga će biti finansijski kažnjeni. Niko ne može da nosi dres Dinama, a da se ne bori za klub. Veliki problem kod pojedinaca je da misle da su veliki igrači i žele da pokažu nešto što ne znaju“, rekao je Antić za Sportski žurnal.

Kolubara iz Lazarevca je jedna od ekipa kojoj su daje najveće šanse da se plasira u Superligu. Posle iznenađujućeg poraza u Loznici, Rudari su prošle nedelje pobedili Dinamo u Vranju sa 4:2. U prvom meču na svom stadionu ove sezone protivnik je Trajal iz Kruševca, koji ima pobedu i poraz u prva dva kola. Kruševljani će biti oslabljeni negranjem povređenog Filipa Sredojevića.

Radnički iz Pirota je počeo odlično ovaj šampionat. Ima četiri boda, a danas (17.00) na jugoistok Srbije stiže Grafičar u derbiju trećeg kola. Očekivali su domaćini da će Vlada Srbije da dozvoli prisustvo 500 gledalaca, ali i ovaj vikend publike neće biti na tribinama.

Napadač Piroćanaca Marko Đorđjevski ponovo je pozvan u reprezentaciju Severne Makedonije do 21 godinu, za utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. On će posle meča sa Beograđania da putuje za Skoplje.

Dejan Čelar, trener Radničkog, može da računa na iskusnog golmana Marka Trkulju koji je stigao u klub pre 10 dana. Uroš Mirković se vratio evrogolom, štoper Jaćimović je spreman, čeka se Strahinja Petrović, koji već radi sa ekipom. Nova pojačanje Nemanja Milošević i mladi Vukan Đorđević se oporavljaju od povreda, prenosi pirotski portal plusonline.rs.

Loznica dočekuje Budućnost iz Dobanovaca, koja me da se priključi Kabelu na čelu tabele. Na Lagatoru zeleno-beli su već dobili jednog favorita, Kolubaru na startu sezone, a sada žele novu pobedu na svom terenu.

Lozničani bi u nastavku sezone mogli da budu jači za Nikolu Milinkovića koji trenira sa ekipom trenera Dragana Mićića. Upravo je on profil igrača koji nedostaje povratniku u drugu ligu Srbije, piše Infolo.rs. Milinković je rodom iz okoline Loznice, a svoju igračku karijeru najduže je proveo u Mačvi iz Šapca, još od mlađih kategotrija. Postigao je sa Mačvom najveće uspehe u poslednjoj deceniji i bio jedan od glavnih igrača. Iz Mačve je otišao u inostranstvo gde je bio internacionalac skoro dve godine, a situacija sa virusom korona vratila ga je u Mačvu. Radi se o igraču koji igra na mestu polušpica i u veznom redu.

PRVA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Kabel - Radnički SM 1:0 (0:0)

/Srbijanac 82/

Subota

Žarkovo - Dubočica 1:0 (1:0)

/Jovanović 44/

Zemun - Jagodina 0:1 (0:1)

/Medić 38/

Borac 1926 Čačak - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Ratković 12, Radosavljević 81 - Savanović 64/

Nedelja

17.00: (1,70) IMT (3,45) Dinamo Vranje (5,00)

17.00: (2,15) Loznica (3,05) Budućnost Dobanovci (3,50)

17.00: (2,50) Radnički Pirot (3,00) Grafičar (2,90)

18.30: (1,40) Kolubara (4,00) Trajal Kruševac (8,50)

Ponedeljak

17.00 Radnički 1923 – Sloga Kraljevo

***kvote su podložne promenama



tagovi

Srbija 2SrbijaPrva liga SrbijeDragan AntićDinamo VranjeGrafičarIMTLoznicaRadnički Pirot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara