Konte (© Reuters)
Konte (© Reuters)

Antonio Konte u epizodi „dajte nam više para“

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 09:15

„Ako ostvarite prihod od deset, sebi uzmete sedam, a onima koji omogućavaju profit vratite samo tri, to nije pošteno“, kaže trener Intera

Sve se vrti oko novca. S tom razlikom što nisu baš svi spremni to da kažu. Florentino Perez jeste, s tim da je predsednik Real Madrida ujedno i glavni sad već propalog projekta evropske Superlige. Englezi su se posipali pepelom, pisali izvinjenja u koja ni sami ne veruju. Antonio Konte drži do sebe.

Možda nije omiljen u fudbalskom svetu, ali bar ima stav. I svaka mu čast na tome. Nije ponizan, te zahteva da velikani poput Intera dobiju više novca nego dosad.

Izabrane vesti

Kao čovek sporta, nikad ne bismo smeli da zaboravimo tradiciju i strast. Istorija mora da se poštuje. Na kraju krajeva, sport mora biti zasnovan na zaslugama, veštinama i talentu. Treniramo da bismo pobedili i zaradili novac. Meritokratija mora biti prva i najvažnija“, predočio je Konte posle remija sa Specijom, pre nego što je poentirao.

Jer, svima je jasno da je ideja Superlige zasnovana na velikoj zaradi.

„Imajući u vidu prethodne moje reči, ispada da je jedino ispravno ono što radi UEFA. Ona organizuje turnire, ubira sav prihod, a klubovima koji u njima učestvuju vraća samo mali deo. Malo dobijaju igrači, koji su usled velikog broja utakmica u sezoni isceđeni poput limuna. Krovna organizacija mora da razmotri kako da poveća nagrade, jer klubovi investiraju u trenere i fudbalere, otud zaslužuju deo prihoda. Nije pošteno da ako ostvarite prihod od deset nečega, sebi uzmete sedam, a onima koji omogućavaju profit vratite samo tri. Ta raspodela sredstava se mora podrbonije razmotriti“.

Superliga je propala posle samo dva dana postojanja, najkvalitetniji evropski fudbal nastaviće da živi kroz Ligu šampiona, koja će od 2024. ući u novi ciklus, pošto će se igrati po takozvanom „švajcarskom modelu“, sa po dve grupe i deset utakmica kod kuće i na strani u početnoj fazi takmičenja.

Nisam razmišljao o formatu. Nije bitno ko sve učestvuje, ali je bitno da unutra budu ekipe koje to zaslužuju. Ponavljam, meritokratija je najvažnija stvar. Isto tako i organizacija koja vodi takmičenje mora da razmisli kako da proširi resurse“, dodao je Antonio Konte.


tagovi

Antonio Konte

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara