Nemanja Antonov (©Starsport)
Nemanja Antonov (©Starsport)

Antonov testira Ferencvaroš za Zvezdu: Traore je izuzetno opasan, ali nije jedini

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 16:01

Ujpešt će ugostiti rivala crveno-belih u Ligi Evrope ove nedelje od 17.30 časova u 236. derbiju Budimpešte, a pored nekadašnjeg beka Partizana boje domaćina brane još petorica Srba, računajući i šefa stručnog štaba Miloša Kruščića

Nekada je derbi Budimpešte između Ujpešta i Ferencvaroša bio veoma neizvesan i nepredvidljiv, ali to se promenilo sa usponom Fradija. Rival Crvene zvezde u grupi u Ligi Evrope je uspostavio dominaciju u mađarskom fudbalu, osvojio je poslednje četiri titule, a uoči novog derbija u okviru 7. kola već sada ima čak devet poena prednosti i apsolutni je favorit ove nedelje od 17.30 časova.

Ukoliko tim Stanislava Čerčesova trijumfuje na Ujpeštovom terenu zasešće na lidersku poziciju, iako ima dva meča manje od konkurencije. Odigrao je četiri meča i zabeležio sve pobede, uz gol-razliku 9:1.

Izabrane vesti

S druge strane Ujpešt je odigrao pet mečeva i nema još nijednu pobedu. Zabeležio je tri remija i dva poraza. Ne cvetaju ruže ekipi koju trenira Miloš Kruščić, a za koju igraju Filip Pajović, Branko Pauljević, Miroslav Bjeloš, Matija Ljujić i Nemanja Antonov.

U prošlom kolu je Ujpešt odigrao 0:0 još jedan derbi, protiv Honveda. Rezultat kojim bi verovatno u klubu bili zadovoljni ako bi ga ponovili večeras.

Protiv Honveda nismo odigrali utakmicu naših života, ali u trenutnoj, ne baš ružičastoj situaciji, bilo je dobrih, pozitivnih stvari. Za početak to što nismo primili gol. Nadamo se da će protiv Ferencvaroša strana da bude na našoj strani. Znamo da nam ovo nije najbolji momenat da igramo protiv aktuelnog šampiona, ali to je derbi i sve može da se desi. Trebaju nam bodovi, umemo da budemo nezgodni kod kuće. Barem se trudimo da budemo“, rekao je Antonov.

17.30: (5,60) Ujpešt (3,70) Ferencvaroš (1,58)

Nekadašnji bek Partizana je izneo i svoja očekivanja od samog meča.

Na osnovu mog ranijeg iskustava sa mečeva sa Ferencvarošem, očekujem meč sa nekoliko golova. Nadam se samo da ćemo mi da ih damo više. Naš stil je zasnovan na dominaciji u posedu, volimo da šutiramo mnogo, ali tako isto igra i Ferencvaroš. Uveren sam da možemo da kontrolišemo utakmicu, ne zanima me što su nam zeleno-beli protivnici. U obavezi smo da igramo agresivno pred domaćom publikom, možemo da ih iznenadimo ako izađemo otvoreno. Ne mogu da isključim to da oni već razmišljaju o Ligi Evrope“.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Fradi sledećeg četvrtka igra protiv Trabzona, dok će sa Zvezdom da odmeri snagu 6. i 13. oktobra, u 3. i 4. kolu drugog po kvalitetu međunarodnog evropskog takmičenja.

Ujpešt je poslednji put trijumfovao u derbiju Budimpešte još 2015. godine. Od tada je Ferencvaroš zabeležio 15 pobeda, 10 uzastopnih, uz četiri remija.

Nisam gledao previše mečeva Ferencvaroša, ali sam primetio Adamu Traorea. On je izuzetno opasan po krilima, ali pogrešiću ako budem obraćao pažnju samo na njega. Ferencvaroš ne zavisi od jednog sjajnog individualca, ima više od 11 veoma sposobnh fudbalera. Do sada sam igrao protiv Fradija šest puta, mnogo bih voleo da proslavimo pobedu pred našim navijačima“, kazao je Antonov.

----------------

Jučerašnji dobitnik puta za Katar na meč Brazil - Srbija pogodio je kvotu 226,03.

Možeš li ti da budeš današnji pobednik?

----------------

MAĐARSKA 1 – 7. KOLO

Nedelja

17.30: (5,60) Ujpešt (3,70) Ferencvaroš (1,58)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeNemanja AntonovFerencvarošUjpeštAdama Traore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara