Nemanja Antonov junak na debiju
Nemanja Antonov junak na debiju

Antonova savršen debi, prelomio veliki derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 21:51

Ujpešt slomio Honved

Tek sporadično je igrao u Muskronu, ali izgleda je Nemanji Antonovu to bilo sasvim dovoljno da rehabilituje karijeru usnulu posle ne baš idealne dve sezone u Partizanu i Grashopersu. Novi početak u Ujpeštu nije mogao bolje da prođe. Član one zlatne generacije U19 selekcije Srbije koja 2013. osvojila titulu prvaka Evrope prelomio je veliki derbi Mađarske u kojem je njegov tim posle gola zaostatka savladao domaći Honved sa 2:1.

Honved doduše nije u idealnom trenutku, pre ovog meča je imao samo tri boda iz tri okršaja, ali je večeras dobro krenuo i poveo preko Norberta Baloga. Međutim, srpska kolonija iz Ujpešta – predvođena Predragom Roganom – uporno je odbijala da se preda.

Izabrane vesti

I onda u 77. minutu dobra akcija i lopta do Antonova koji probija po levom krilu, njegov projektil nekako brani golman Honveda, ali mu se posle malo peripetija lopta vraća na nogu. Koncetrisaniji je Antonov od čuvara i to je 1:1.

Honved u šoku, nije se ni oporavio, jer je samo dva minuta kasnije i nokautiran. Krištijan Simon je bio strelac drugog gola pa je Ujpešt stigao do celog plena. Dodajmo samo da su svih 90 minuta za pobednički tim odigrali i Branko Pauljević i Nikola Mitrović, dok su Filip Pajović i Petar Gigić meč presedeli na klupi.

Nije to ni sad najbitnije, važna je pobeda u derbiju. A Antonov je naslovna vest u svim mađarskim sportskim medijima.



tagovi

Nemanja AntonovUjpeštHonved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara