Artur Vermeren (©Reuters)
Artur Vermeren (©Reuters)

Antverpen u Madridu našao rešenje za finansijske probleme: Vermeren prodat Atletiku za 27.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 20:47

Mladi vezista u četvrtak putuje na lekarske preglede

Uspeo je Antverpen prošle sezone da kao treći nakon ligaškog dela belgijskog prvenstva kroz plej-ofu stigne do titule. U tekućoj se klub iz gradića nedaleko od holandske granice nalazi na šestom mestu, ali sa ogromnih 16 bodova manje od vodećeg Union Sen Žiloaza. Po svemu sudeći, šampionski pehar neće biti odbranjen, ali najnovije vesti iz Belgije nagoveštavaju makar izlazak petostrukog prvaka iz finansijske krize.

Uloga "zlatne koke" odavno je namenjena mladom Arturu Vermerenu, a belgijski mediji pišu da je transfer 18-godišnjeg centralnog veziste u Atletiko Madrid pri kraju. Klubovi su se dogovorili o obeštećenju i ostalo je još samo da igrač pristane na lične uslove. S obzirom na to da su lekarski pregledi u Madridu zakazani već za četvrtak, trebalo bi očekivati da sav posao bude gotov do vikenda.

Izabrane vesti

Atletikova prva ponuda za Vermerena bila je 12.000.000 evra plus bonusi, ali je Antverpen zahtevao 30.000.000. Nisu uspeli Belgijanci da dobiju tu cifru, kao ni da zadržena mladog vezistu na pozajmici do kraja sezone, ali će zadovoljno trljati ruke kada im novac bude uplaćen na račun. Dogovoren iznos transfera je 27.000.000 evra, sa uračunatim bonusima. Ta cifra trebalo bi da reši probleme na Bosuil stadionu, ali bi do kraja zime mogla da bude pojačana i sa još 20.000.000 evra.

Naime, Antverpen ima interesovanje i za 21-godišnjeg Mandelu Keitu, još jednog perspektivnog vezistu, nešto defanzivnijih karakteristika od Vermerena. Pominju se Aston Vila i klubovi iz Francuske, ali je u njegovom slučaju ostanak do kraja sezone izvestan, pošto je već igrao za dva kluba u tekućoj takmičarskoj godini (Leven i Antverpen).

Što se tiče Vermerena, pored Atletiko Madrida hteo ga je i Red Bul Lajpcig, ali su Španci bili konkretniji. Iako su se u Antverpenu nadali da bi mogao da završi sezonu u njihovom dresu, Madriđani nisu dovodili u pitanje momentalan transfer, što nagoveštava da Čolo Simeone ima velika očekivanja od ovog igrača, koji igra svoju drugu sezonu među seniorima.


tagovi

AntverpenAtletiko MadridArtur VermerenZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara