Aplauzi i pesma "ne odlazi" na oproštaju: Segundo Kastiljo okačio kopačke o klin i postaje trener u Barseloni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 20:31

"Danas se oprašta jedan od najomiljenijih igrača u našem fudbalskom okruženju, Segundo Kastiljo. Za mnoge jedan od pet najboljih igrača u istoriji Ekvadora. Gospodin u svakom smislu te reči", poručio je predsednik Gvajakil Sitija Migel Lor

Jedan od najboljih stranih igrača u istoriji Crvene zvezde Segundo Kastiljo zvanično je završio profesionalnu karijeru u 38. godini. Iskusni defanzivni vezista, koji uživa ozbiljnu reputaciju u svom Ekvadoru, bogatu karijeru je okončao u Gvajakil Sitiju, a očekuje se da će uskoro započeti trenersku karijeru u stručnom štabu Barselone iz Gvajakila.

Kastiljo se oprostio na izuzetno emotivan način, na treningu sada svog već bivšeg kluba. Igrači Gvajakil Sitija su mu napravili špalir, uz aplauze i stihove "No se va, no se va" (ne odlazi, ne odlazi). Kastiljo nije bio u opremi, već je došao samo da se oprosti od dosadašnjih saigračima.

Izabrane vesti

Na treningu se pojavio i predsednik kluba Migel Anhel Lor, koji je u oproštajnoj poruci jasno otkrio kakvom veličinom smatraju Segunda Kastilja u svojoj zemlji.

"Danas se oprašta jedan od najomiljenijih igrača u našem fudbalskom okruženju, Segundo Kastiljo. Za mnoge jedan od pet najboljih igrača u istoriji Ekvadora. Gospodin u svakom smislu te reči. Želim ti najbolje u onome što dolazi, moj Kasti", poručio je Migel Lor.

Kastiljo je u Ekvadoru igrao za Espoli, El Nasional, Deportivo Kito, Barselonu i Gvajakil Siti. Crvena zvezda je bila njegov prvi klub u Evropi, sa kojoj je dva puta bio šampion. Igre na stadionu Rajko Mitić otvorile su mu vrata Premijer lige, gde je nosio dres Evertona i Vulverhemptona. Kvalitet je potvrdio i u Meksiku, gde je igrao za Pačuku, Pueblu i Dorados, a igrao je i za moćni Al Hilal iz Saudijske Arabije. U Ekvador se vratio 2016. godine, a u Gvajakilu je bio od 2019.

Dres sa državnim grbom nosio je 87 puta, a bio je učesnik Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine. Bio je na spisku putnika za Mundijal u Brazilu 2014. godine, ali se povredio pripremnom meču protiv Meksika, pa je bio samo deo delegacije Ekvadora na tom turniru.

 



tagovi

Segundo Kastiljo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara