Ansu Fati (©Reuters)
Ansu Fati (©Reuters)

Aplauzi na Barseloninom treningu - vratio se Ansu Fati

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 10:45

Mladi napadač uz saigrače prvi put od januara i povrede butine

Pri vrhu gotovo svih lista s budućim nadama svetskog fudbala nalazi se ime Ansua Fatija. Barselonin 19-godišnjak predstavljen je široj javnosti još pre dve sezone, kada je sakupio 1.024 minuta u Primeri kroz 24 utakmice i među pet nastupa u Ligi šampiona upisao pogodak Interu za pobedu Katalonaca 2:1 u Milanu.

Perspektivni napadač ima, čak, i četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju Španije, ali početak karijere usporile su mu povrede. Koleno i zadnja loža uticali su da prošle sezone odigra tek 10 utakmica, a isto toliko je sakupio i u dosadašnjem toku tekuće.

Izabrane vesti

Iako ga nema često na terenu, Fati vreme u igri koristi maksimalno. U pomenutih deset nastupa ove sezone sakupio je pet golova i jednu asistenciju, a prošle isto pet golova, uz četiri asistencije. Jasno je da se radi o igraču velike važnosti za Barselonu, što potvrđuje i detalj sa sinoćnjeg treninga Ćavijeve ekipe.

U ponedeljak popodne Fati je odradio prvi trening sa saigračima još od januara, kada se povredio u meču Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa, a dočekan je aplauzima fudbalera i članova stručnog štaba.

Jasno je da mladi napadač neće biti u konkurenciji za tim u nedeljnom derbiju sa Seviljom (21.00), a Marka piše da bi na terenu mogao da se nađe tek u finišu sezone, pošto u Barseloni ne žele da rizukuju novu povredu preranim povratkom Fatija u takmičarski ritam.

Dolaskom Ćavija na klupu značajno je podignut nivo Barseloninih igara, ekipa se probila na treću poziciju, a pobedom nad Seviljom izjednačila bi se sa drugoplasiranim Andalužanima na drugom mestu. Tu je i četvrtfinale Lige Evrope sa Ajntrahtom.


tagovi

Ansu FatiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara