(©Starsport)
(©Starsport)

APOEL nije bauk, ali moraš da mu pokažeš zube

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.23. | 13:22

Vojvodina mora odlučnije u revanšu ukoliko želi u narednu rundu kvalifikacija za Ligu konferencije

Otvorila je Vojvodina evropski put porazom od APOEL-a na Kipru (2:1), ali kada se sve sabere i oduzme navijači novosadske Stare dame mogu da budu zadovoljni, jer je moglo da se završi i gore.

Ovako, gol zaostatka koji će Novosađani da jure na krilima svoje publike za sedam dana ne izgleda strašno i zaista deluje nadoknadivo. Nema sumnje da će "Karađorđe" biti lepo popunjen, ali da bi četa Radoslava Bataka eliminisala APOEL, moraće huk sa tribina da pretoči u veću smelost, agresivnost, hrabrost. Zapravo u sve ono što im je nedostajalo u prvom susretu, jer u igri Lala nije bilo dovoljno odvažnosti, niti spremnosti da se preuzme odgovornost, a oba primljena gola bila su posledica smušenosti odbrane i pada koncentracije. Izostale su bolje reakcije štoperskog tandema Crnomarković – Traore, a s druge strane bekovi Lazarević i Antonijević nisu dali dovoljan doprinos u ofanzivi.

Izabrane vesti

Ako se toj jednači doda još loša realizacija: Vukićev loš pokušaj u situaciji jedan na jedan s golmanom ili nedovoljno dobar udarac Čumića na početku meča posle kontre, onda je razumljivo što je konačno rešenje ove jednačine poraz, na sreću minimalan, pa je i dalje aposlutno sve otvoreno.

To su stvari koje se ne opraštaju na evropskoj sceni, a svestan je toga i trener Novosađana Radoslav Batak.

“U prvih 25 minuta smo previše respektovali rivala iz razloga što igramo na njihovom terenu i što imaju iskustvo iz evropskih mečeva. Međutim, drugo poluvreme je ono čemu treba da težimo. Bili smo dobri, ali u drugom smo promašili tri velike šanse... To je zaista mnogo za ovako kvalitetnog protivnika”, istakao je Batak.

Stoga će stručni štab Vojvodine morati da poradi na brojnim finesama do revanša sa Kipranima, koji su pokazali da su vrlo neugodan rival, ali isto tako čim se Voša malo osmelila, isplivale su i njihove slabosti. Pokazivali su igrači APOEL-a da su ranjivi u poslednjoj liniji, namirisao je to i Vukić kada je presekao loptu u poslednjoj liniji, ali nažalost veoma loše šutirao.

Možda bi meč otišao u potpuno drugom pravcu da Novosađani nisu ušli previše stegnuto u utakmicu i da se nisu opredelili samo na čekanje kontranapada, već da su probali da namentu svoju igru i da budu kreativniji. Videlo se da Stara dama može da se nosi s APOEL-om, ali je zaigrala malo hrabrije tek nakon primljenog gola. Kontranapadi jesu dobro oružje Lala, često su izabranici Radoslava Bataka iz tranzicije postizali golove tokom prošle sezone, ali ukoliko žele da se domognu naredne runde, u Novom Sadu će morati da odigraju srčanije, kreativnije, sa većim žarom u očima.

U stvari moraće da pojačaju i timski duh, da svako da neki svoj pečat žaru borbe, da se razdrma i sredina terena sa kreatorom Urošem Nikolićem (u Mozzart Bet Superligi pokazivao zavidan kvalitet), jer su sinoć u Nikoziji Vošinu lokomotivu vukli pojedinci, a najviše kapiten Nikola Čumić. Izvanredan je među stativama bio i Lazar Carević, koji je branio kao Kurtoa, skidao neodbranjive zicere ofanzivcima APOEL-a, ali je senku na odličnu partiju bacio kiks kod drugog kola, kada je ostavio praznu mrežu i omogućio Dvaliju da postigne pobedonosni gol.

Aduti Vojvodine osim velike podrške sa tribina biće svakako i povratak u ekipu Asmira Kajevića i Filipa Malbašića, koji nisu putovali u Nikoziju jer su se tek oporavili od povreda. Njih dvojica sigurno će doneti novu dozu odlučnosti, jer svojim iskustvom i kvalitetom mogu da naprave osetnu razliku na terenu.

Šteta je što je ukinuto pravilo gola u gostima, možda bi Zukićev gol za nadu vredeo duplo, ali sudeći po izjavi Bataka posle meča, krenuće Lale mnogo smelije u Novom Sadu.

Igraćemo ofanzivinije, slobodnije, tražićemo prostor između linija i moramo da poboljšamo završnicu. Navijači će biti naš važan adut”, obećao je trener Novosađana.

Pred njim je zadatak da svoju četu napuni samopouzdanjem, da im poruči da APOEL nije bauk, ali da jednostavno moraš da ga uplašiš i da mu pokažeš zube, ukoliko želiš da nastaviš evropski put.



tagovi

APOELFK VojvodinaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara