(©Reuters)
(©Reuters)

Apsolutni šampioni! Veliki Totenhemov promašaj overio tripletu Montereja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 05:46

Nekadašnji golman Rajadosa, Džonatan Orozko, učinio je sve kako bi sprečio svoj tim da se domogne trofeja Kupa Meksiksa, ali nije uspeo - 1:1 ( u prvom meču 1:0)

Posle 15 dugih meseci čekanja i nekoliko odlaganja zbog aktuelnih dešavanja sa korona virusom Kup Meksika ima novog vlasnika. U revanšu finala u kojem sve do finiša nije bilo uzbuđenja Monterej je uštopovao Tihuanu, uspevši da remijem (1:1) sačuva minimalnu prednost iz prvog meča i time objedini sve tri titule na kontinentu, pošto je ujedno aktuelni šampion meksičkog prvenstva i KONKAKAF Lige šampiona, koju je osvojio u maju prošle godine i koja zbog pandemije nema novog osvajača.

Jedina prepreka na putu popularnih Rajadosa ka tripleti bio je večeras izvrsni čuvar mreže Tihuane Džonatan Orozko, koji je i ponikao u Montereju. Iskusni Meksikanac je bravurama održavao svoj tim gotovo čitav meč u životu. U prvom poluvremenu je odbranio tri šanse, u drugom dve, uključujući čak i jedan od dva penala sa kojima se suočavao, ali kod prvog nije mogao ništa. Sve je u tom 87. minutu školski odradio napadač belo-plavih Vinsent Jansen. Iskoristio fizičku superiornost kako bi se zagradio u protivničkom šesnaestercu, znalački pao posle povlačenja i potom rutinski, udarcem po sredini gola prevario Orozka.

Izabrane vesti

Štaviše, Holanđanin kojeg je pre četiri godine Totenhem platio 22.000.000 evra, za šta Jansen igrama nikada nije uzvratio, iznudio je još jedan jedanaesterac u nadoknadi vremena, ali je prepustio saigraču Nikolasu Sančezu da izvede penal i prevario se pošto je Orozko pročitao argentinskog defanzivca.

Na njihovu sreću, nije ovaj promašaj skupo koštao Monterej, iako je prethodno rezervista David Barbona, reklo bi se iz nemoći i besa, opalio po lopti sa oko 25 metara i golčinom poravnao rezultat, prekinuvši istovremeno post od 640 minuta u svim takmičenjima u kojima Tihuana nije postigla gol. Kada sa takvim podatkom uđeš u veliki meč, ne možeš previše ni da se nadaš.



tagovi

Meksiko 1MeksikoTihuanaMonterej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara