©Shutterstock
©Shutterstock

Arđeš u strašnoj formi, želi i prvu pobedu u Transilvaniji

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.03.21. | 10:30

Mozzart daje najveću kvotu na svetu na pobedu Kluža - 1,50

U okviru 25. kola rumunske Lige 1, Kluž na Konstantin Radulesku stadionu dočekuje Arđeš iz Piteštija (19.30). Duel drugoplasiranog i devetoplasiranog tima, koje na tabeli deli 21 bod, ali bi pogled na tabelu mogao da zavara. Orlovi iz Piteštija su vezali čak 11 mečeva bez poraza i veruju da mogu do bodova i protiv aktuelnog šampiona.

Kluž je uporno propuštao prilike da preskoči FCSB i vrati se na čelo tabele. Posle poraza nekadašnje Steaue od Hermanštata, izgubio je duel sa Botošanijem, da bi potom u 23. kolu remizirao sa ekipom Voluntarija. U minuloj rundi Železničari su savladali Gaz Metan i sada sa tri boda i utakmicom manje žele ponovo da se izjednače sa liderom.

Izabrane vesti

Fudbaleri Arđeša mogu da se pohvale najboljom formom u ligi u 2021. godini. Otkako je tokom zimske pauze na mesto predsednika stigao Ion Vladoju, stvari su krenule nabolje u Piteštiju. Tako je napravljen niz od 11 mečeva bez poraza u prvenstvu, zaključno sa dva remija iz prvog dela sezone. U tekućoj godini Orlovi su ostvarili pet pobeda i četiri remija, te su se ozbiljno uzdigli na tabeli.

Ova dva kluba su i najstarija u Ligi 1 ove sezone, a po prvi put su megdan delila 26. oktobra 1969. godine. Tim iz Piteštija je slavio sa 3:0 na svom stadionu. Tradicija je večeras svakako na strani Železničara, kako Arđeš nikada nije slavio u Transilvaniji. Sastajali su se 11 puta na stadionu Kluža, koji je odneo sedam pobeda, dok su četiri susreta okončana nerešenim rezultatom. U poslednja tri susreta aktuelni šampion je odneo isto toliko trijumfa i to s identičnim rezultatom (2:0). Arđeš je čak 16 godina bez trijumfa u duelima sa timom iz Transilvanije, poslednju pobedu ostvario je još u aprilu 2005. godine.

Trener Kluža Edi Jordanesku je svestan da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

"Na oprezu smo jer se sastajemo sa timom koji je trenutno u najboljoj formi. Arđeš je neporažen na 11 mečeva, nije izgubio od sredine decembra i ima pet pobeda i šest remija. Postigli su 10 golova u 2021. godini i primili samo četiri. Strašno su napredovali od dolaska Žana Vladojua. Podsvesno želimo tri boda, ali moraćemo da damo sve od sebe", izjavio je Jordanesku.

Osvrnuo se i na suđenje u rumunskoj ligi.

"Ne dozvoljavam sebi da me pogađa suđenje, čak iako sam potpuno nezadovoljan utakmicom sa Voluntarijem, bilo je grešaka, previše na našu štetu. Sudije su bile usmerene u jednom pravcu. Moraju da se potrude da izbalansiraju stvari", dodao je šef struke aktuelnog šampiona.

Bivši rumunski reprezentativac Andrej Prepelica, sada trener Arđeša, veruje da njegova ekipa može do bodova i protiv drugoplasiranog Kluža.

"Čeka nas težak meč u Klužu. Igramo protiv šampiona, koji ima veoma iskusne igrače. Uradićemo nešto u ponedeljak u Klužu. U dobroj smo formi i želimo da nastavimo u istom ritmu. Nemamo šta da izgubimo i hoćemo bodove. Tim je dobar u svim segmentima, imali smo nedelju dana da se odmorimo, dobro smo radili na treningu. Igrači koji su manje igrali su dobili priliku da rade u prijateljskoj utakmici. Nadam se da će svi biti spremni za meč. U svaki susret ulazimo sa željom da pobedimo", izjavio je šef struke kluba iz Piteštija.

Stadion: Konstantin Radulesku (Kluž Napoka)

Sudija. S. Koltesku

Kluž (4-3-3): Bagradean - Manea, Vinisijus, Burka, Kamora - Deak, Bordejanu, Karnat - Čipčiju, Debeljuh, Kostače

Arđeš (4-2-3-1): Greab - Tofan, Marić, Turda, Musat - Mesa Koli, Serban - Dragiči, Palić, Dumitru - Malele


RUMUNIJA - 25. KOLO

Petak

Dinamo Bukurešt - Vitorul 0:5 (0:3)

/Žoalison 4, Ganea 15, Čjobanu 44, 81, Coumu 80/

Subota

Gaz Metan - UTA Arad 1:2 (0:1)

/Juri 76 - Antal 1, Hora 81/

Akademika Klinćeni - Astra 1:1 (1:0)

/Popa 43 - Krpić 68/

Čindija - Univ. Krajova 1:0 (0:0)

/Jakob 79/

Nedelja

Hermanštat - Šepši 1:2 (1:1)

/Bagarić - Golofka 12, Vasvari 65/

Botošani - FCSB 0:2 (0:0)

/Tanase 53, Olaru 66/

Ponedeljak

16.30: (2,80) Poli Jaši (2,95) Voluntari (2,80)

19.30: (1,50) Kluž (3,90) Arđeš Pitešti (7,75)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

CFR KlužArđeš PiteštiRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara