Kili Gonzalez (©AFP)
Kili Gonzalez (©AFP)

Argentina: Kilijev Rosario se muči, treća sreća u Santijagu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 23:05

Liga kup: Posle dva vezana poraza ekipa nekadašnjeg asa Valensije i Intera juri tri boda protiv Sentral Kordobe

Sećate li se Kilija Gonzaleza? Proslavio se u Valensiji, igrao je i za Inter, igračku karijeru je završio u Rosariju 2011. godine, a od 2020. je na klupi tima iz rodnog grada. Nije se proslavio do sada na kormilu, a i u trećem izdanju Liga kupa Argentine njegov tim je loš. Samo četiri boda u prva četiri kola.

Kilijev tim je vezao dva poraza, od Boke Juniorsa i Godoj Kruza, a noćas (01.30) gostuje Sentral Kordobi u Santijado del Esteru u prvom meču petog kola Liga kupa Argentine, takmičenja iz koga pobednik ide u Kopa Libertadores naredne godine.

Izabrane vesti

Domaćin je dobio Barakas na startu takmičenja, ali je onda tri meča bez pobede. Prošle sezone u prvenstvu, Rosario je dobio u gostima Sentral Kordobu sa 4:2, a istakao se dvostruki strelac Marko Ruben, iskusni napadač koji je postigao jedini gol u porazu (1:2) prošle nedelje na svom terenu od Godoj Kruza. Kvota u Mozzartu da će biti kombinacija GG3+ je 2,30.

01.30: (2,30) Kordoba Santijago (3,15) Rosario (3,05)

Ove zime Rosario je angažovao samo pet pojačanja. Najveće je došlo iz Libertada, 31-godišnji paragvajski štoper Kristijan Beaz. Angažovan je bez obeštećenja, baš kao i krilo Valter Montoja (Kruz Azul) i defanzivni vezista Klaudio Jakob (Urakan).

Sentral Kordoba je prvenstvo je završila na 22. poziciji od 26 timova u elitnoj ligi Gaučosa. Tokom januara je očekivano renoviran tim, mada nije dovedeno ni jedno kapitalno pojačanje. Uglavnom su to bili igrači kojima su istekli ugovori, poput bivšeg člana LDU Kita, Huana Kriza Kaprofa ili Kristofera Toselija iz Universidad Katolike. Nekoliko igrača je došlo i na pozajmice, Dejan Veron iz Estudijantesa, Nelson Insfran iz Himnasije, Nikolas Linares iz Banfilda...


tagovi

Sentral KordobaRosarioRosario SentralLiga kup ArgentineJužna AmerikaKili Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara