Foto: Reuters
Foto: Reuters

Argentina može i bez Mesija: Čileu izmiče viza za Katar

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 03:08

Gaučosi na gostovanju u Kalami stigli do nove pobede (2:1)

Overeno mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, izostanak Lionela Mesija i napad čilea sa tri ofanzivca, nisu bili dovoljni da zaustave Argentinu na putu do devete pobede (2:1) u kvalifikacijama za planetarnu smotru.

Činjenica da ulaze u završnicu kvalifikacija sa nerazrešenom sudbinom i da bi svaki bod mogao da predstavlja krucijalni plen u borbi za katarsku vizu Čile je ušao spuštenog garda u susret sa prvakom Južne Amerike. Ofanziva koju su predvodili Aleksis Sančez, Ben Bereton i Eduardo Vargas imala je za cilj da nanese Gaučosima prvi poraz, međutim gosti su uspeli da naplate kvalitet i rutinski nastave poteru za Brazilom.

Izabrane vesti

Vodeći pogodak za Argentinu postigao je Anhel di Marija već u 10. minutu susreta. As Pari Sen Žermena ukrasio je kontru sjajnim solo prodoraom i neodbranjivim udarcem sa oko 20 metrara. Odgovor Čileanaca čekao se samo 11 minuta, a režiraoga je Ben Bereton. Golgeter Blekburna koji beleži sjajne partije ove sezone u reprezentativnom dresu je potvrdio da je ovo njegova sezona i glavom sa druge stative centaršut koji je sa desnog krila uputio Nunjez Espinoza pretvorio u izjednačenje.

Radost domaćina međutim trajala je samo do 34. minuta kada se Lautaro Martinez našao na pravom mestu i odbijenu loptu posle intervencije Brava na udarac De Pola prosledio u mrežu.

Gol zaostatka Čile je pokušao da nadoknadi u nastavku, a najbolje prilike predstavljali su pokušaji Vargasa u 84. i Beretona u 88. minutu, međutim rezultat je ostao nepromenjen te su gosti odneli ceo plen sa stadiona Zoros del Desierto.

Novim porazom, sedmim u kvalifikacijama, Čile je značajno smanjio šanse u trci za mesto na Svetskom prvenstvu posebno jer je Urugvaj golom Luisa Suareza savladao Paragvaj, prekinuvši seriju poraza i vrativši se na željeni kolosek u borbi za katarsku vizu.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP U KATARU – 15. KOLO

Četvrtak

Ekvador - Brazil 1:1 (0:1)

/Tores 75 - Kazemiro 6/

Paragvaj - Urugvaj 0:1 (0:0)

/Suarez 50/

Petak

Čile - Argentina 1:2 (1:2)

/Bereton 21 - Di Marija 10, Martinez 34/

22.00: (1,80) Kolumbija (3,60) Peru (5,20)

23.00: (1,70) Venecuela (3,80) Bolivija (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArgentinaČile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara