Mesi (©Reuters)
Mesi (©Reuters)

Argentina nastavila po starom: Mesi sa penala srušio bezopasne Ekvadorce

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 09:40

Urugvaj slavio u nadoknadi, Paragvaj i Peru podelili bodove

Argentina je svoj put ka Svetskom prvenstvu u Kataru započela uspešno, pobedom nad Ekvadorom na praznoj Bombonjeri - 1:0. Jedanaesterac Lionela Mesija nakon faula nad Lukasom Okamposom napravio je razliku u dosta nezanimljivoj, većim delom jednosmernoj utakmici, i ono što je najvažnije, slomio otpor napadački nezainteresovanih izabranika Gustava Alfara već na samom startu.

Ofanzivni vezista Sevilje je u tom 11. minutu upravo na dodavanje Mesija ušao u jedanaesterac Ekvadora, izbegao jedan duel u kaznenom prostoru, ali zakasneli klizeći start Pervisa Estupinjana nikako nije mogao. Sudija Tobar je bez oklevanja pokazao na belu tačku, Mesi preuzeo odgovornost i pogodio 71. put u nacionalnom dresu, iako se Aleksander Domingez zamalo isprečio.

Izabrane vesti

Uprkos blagoj inicijativi, Argentina je nastavila po starom. Bezidejno, bezvoljno, i da nije bilo Mesijevih bljeskova na trenutke, teško bi Skalonijevi izabranici stizali i do poluprilika. Dosta monoton meč u kojem selekcija Ekvadora čak ni od trenutka kada je imala gol zaostatka nije pokazivala nameru da promeni rezultat na semaforu. Za 90 i kusur minuta gosti nisu uputili ni jedan jedini udarac u okvir gola, pa nisu mogli ni da se nadaju ničemu drugom do minimalnom porazu. 

Veliku pobedu na startu kvalifikacionog ciklusa ostvario je i Urugvaj u derbiju prvog kola protiv Čilea - 2:1. Luis Suarez je u finišu sa bele tačke, baš kao i njegov doskorašnji saigrač iz Barselone, doneo prednost selekciji Oskara Tabareza, da bi na samom startu drugog dela posle odlične timske akcije Čilea Aleksis Sančez poravnao rezultat. Delovalo je da će se meč završiti podelom bodova uprkos nešto boljoj igri gostiju u nastavku, ali je pobednik ipak odlučen u nadoknadi. Kada vremena više nije bilo za građenje igre, usledilo je "bunarenje", a jednu dugu loptu u šesnaestercu Čilea odbio je Sijeralta pravo na šesnaesterac. Dočekao ju je Maksi Gomez i pogodio i pored bloka dvojice protivničkih fudbalera.

Paragvaj i Peru podelili su bodove na otvaranju kvalifikacija - 2:2. Meč od kojeg se najmanje očekivalo doneo je najviše uzbuđenja, a centralne figure susreta bili su Anhel Romero i Andre Kariljo. Napadač Al Hilala doveo je Peru u vođstvo na startu drugog poluvremena, fudbaler San Lorenca u razmaku od petnaestak minuta režirao rezultatski preokret, da bi Kariljo pet minuta pre kraja meča još jednom poravnao, postavivši konačan rezultat.

PRVO KOLO KVALIFIKACIJA:

9. oktobar:

Paragvaj - Peru 2:2 (0:0)

/Romero 66, 81 - Kariljo 52, 85/

Urugvaj - Čile 2:1 (1:0)

/Suarez 39p, Gomez 90+3 - Sančez 54/

Argentina - Ekvador 1:0 (1:0)

/Mesi 11p/

10. oktobar:

01.30 (1,50) Kolumbija (4,00) Venecuela (7,25)

02.30 (1,05) Brazil (14,0) Bolivija (35,0)



tagovi

ArgentinaEkvadorČilePeruParagvajkvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara