Nikolas Silva, Argentinos Juniors (©AFP)
Nikolas Silva, Argentinos Juniors (©AFP)

Argentinos odlučuje o svojoj sudbini protiv Studenata, Aldosivi se nada u San Lorencu

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 22:07

Poznato je 11 učesnika faze šampiona, večeras pada odluka o poslednjem

Kup Dijego Armando Maradona u Argentini ulazi polako u drugu fazu, poznato je 11 učesnika faze šampiona (Campeon), a to su Atletiko Tukuman, Kolon, Independijente, River, Banfild, San Lorenco, Arsenal, Urakan, Himnasija, Boka i Taljeres. Ostalo je da saznamo da li će se za titulu boriti Argentinos Juniors ili Aldosivi, a odluka pada večeras (23.10).

U istom terminu Argentinos Juniors će dočekati Estudijantes, koji je sa svega dva osvojena boda u Grupi 5 odavno ostao bez šansi za plasman u fazu šampiona, dok će Aldosivi gostovati u San Lorencu, ekipi koja je već obezbedila prolaz sa prvog mesta u grupi. Sastav iz Buenos Ajresa i sastav iz Mar del Plate, koji se bore za poslednje mesto, imaju isti broj bodova pred večerašnje susrete, ali Argentinos je u prošlom kolu savladao Aldosivi sa 4:1 i ima bolji skor u međusobnim duelima, kao i značajno bolju gol razliku (+1/-4).

Izabrane vesti

Dakle, ekipa Dijega Dabove iz prestonice je u boljoj poziciji, na svom Dijego Armando Maradona stadionu dočekaće otpisane Studente, a procena argentinskih medija je da će na teren za odlučujući duel poslednjeg kola izaći u sledećem sastavu: Lukas Čaves, Džonatan Sadoval, Migel Toren, Karlos Kintana, Elijas Gomez, Franko Ibara, Fausto Vera, Nikolas Silva, Edvard Lopez, Gabrijel Hauče i Gabrijel Avalos. Isti sastav kao iz prethodnog kola protiv Aldosivija, jasno je da najveće nade polažu u Paragvajca Avalos, koji je bio dvostruki strelac u minulom kolu protiv direktnog rivala za mesto koje vodi u drugu fazu. Leondro Desabato sa druge strane neće moći da računa na Dijega Garsiju i Federika Gonzalesa zbog povreda, njih će u timu odmeniti Angel Gonzales i Leandro Dijaz, pa se očekuje sledećih 11 na terenu: Marijanu Anduhar, Leonardo Godoj, Nazareno Kolombo, Maurisio Guzman i Ivan Erkaiga, zatim David Ajala, Ivan Gomez, Lukas Rodtigez, Anhel Garsija, Dario Sarmijento i Leandro Dijaz.

Pobeda je imperativ za ekipu Argentinos Juniorsa, Estudijantes nema šta da izgubi, ali ni da dobije, videćemo da li bi mogli da naprave problem favoritu.

Što se tiče susreta u San Lorencu, domaćin je kao što smo rekli overio prvo mesto u grupi i prolaz u fazu šampiona, u minulom kolu su odigrali bez golova u La Plati, a trener Marijano Soso će iskoristili priliku da odmori pojedince i pruži šansu igračima koji nisu bili tako standardni, pa se od starta očekuje sledećih 11: Fernando Moneti, Viktor Salazar, Santijago Vernjini, Ramon Arijas, Gabrijel Rohas, Aleks Sabelja, Nikolas Fernandez, Hulijan Palasios, Ignasio Pjati, Aleksander Dijaz i Franko Di Santo. Ipak vrlo jaka postava sa bivšim napadačem Čelsija Di Santom u napadu. Sa druge strane, trener Giljermo Hojos će napraviti par promena, Romana Viljalbe neće biti u prvoj postavi, u veznom redu će zaigrati Hil Romero, napadač Viljareal će ostati na klupi, pa će navalu predvoditi Andrade. Očekuje se sledećih 11: Lusijano Pocrinjić, Emanuel Injiguez, Joel Karli, Džonatan Šunke, Lukas Viljalba, Leandro Jeri, Hoakin Indaseoćea, Gason Hil Romero, Fransisko Gral, Lukas Di Jorio i Federiko Andrada.

Jasno, Aldosivi ima daleko veći motiv, ali nema sumnje da će San Lorenco dati sve od sebe da ostane neporažen, kako bi u što boljem raspoloženju dočekao fazu šampiona.


tagovi

Argentina 1Estudijantes La PlataSan LorencoAldosiviArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara