Foto: AFP
Foto: AFP

Argentinski Kup počeo pobedom Urakana

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.02.23. | 03:09

Nije bilo iznenađenja

Kup Argentine je zvanično počeo, tačnije njegovo 14. izdanje. Takmičenje obuhvata 64 tima iz cele države, bez obzira kom savezu pripadali, a igra se nokaut faza, jedan meč koji se obavezno odigrava na neutralnom terenu. Pored sigurnog mesta u najeminentnijem klupskom takmičenju za Južnu Ametriku, šampion ovog takmičenje obezbeđuje i učešće u Superkup Argentine na kraju sezone, u kom će odmeriti snage sa osvajačem prvenstva.

Urakan je otvorio takmičenje pobedom protiv Jupankija 4:1.Zanimljivo da se Jupanki takmiči u četvrtoj ligi argentinskog fudbala, a prošlu sezonu je završio na prvom mestu u fazi Klausure pete divizije iliti Primere D Metropolitano.

Izabrane vesti

Urakan je u sezoni 2013/2014 prvi put postao šampion i Kupa Argentine, savladavši u finalu Rosario Sentral. Pored toga, klub ima bogatu istoriju, veliki broj navijača kako u samoj prestonici, tako i u svim provincijama, i stalni je član debate o tom famoznom “šestom velikanu” argentinskog fudbala. 

Više o ovim fudbalskim klubovima pročitajte OVDE.

Što se tiče same utakmice, nije bilo iznenađenja. Urakan je savio sa 4:1. Poveli su sa 2:0, a gosti su uneli malo pometnje golom pred kraj prvog poluvremena. Ipak, nastavak je u potpunosti prošao u znaku domaćina.

KUP ARGENTINE – 1/32

Četvrtak

Urakan - Jupanki 4:1 (2:1)

/Haro 26, Kordero 40, Kokoro 71,Heze 84 - Paulidas 42/


tagovi

Kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara