Slaviša Jokanović (©Reuters)
Slaviša Jokanović (©Reuters)

Armejci VS Policajci – Karaskal i Čalov plaše Jokanovića, Srbinu ne cvetaju ruže

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 10:32

Premijer liga Rusije: Moskovski derbi CSKA i Dinama u epicentru 12. kola. Zenit u seriji od sedam pobeda pred gostovanje novom članu elite u Voronežu

Okršaj CSKA i Dinama ne smatra se glavnim moskovskim derbijem (taj epitet pripada duelu između Armejaca i Spartaka), a nije ni najstariji (njega igraju Spartak i Dinamo). Čak im se ni navijači ne mrze do smrti, naprotiv, uglavnom održavaju dobre komšijske odnose. Pa ipak, kao i svaki susret klubova iz istog grada privlači veliku pažnju, a za nas je dodatno zanimljiv jer na klupi Dinama od sredine juna sedi srpski trener Slaviša Jokanović, dok boje CSKA brane doskorašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana Milan Gajić i Saša Zdjelar.

Posle prve trećine šampionata i jedni i drugi značajno zaostaju za liderom Zenitom. CSKA se još i dobro drži na tabeli (drugo mesto), ali ima šest bodova manje. Dinamo je u daleko nepovoljnijoj situaciji jer je posle tri vezana poraza, od kojih je jedan bio upravo od aktuelnog šampiona trenutno u sredini lestvice, udaljen čak 13 koraka od vodeće pozicije. Protekle nedelje, uprava Policajaca imala je razgovor sa srpskim stručnjakom. Zasad, Jokanović je “preživeo” na klupi Dinama.

Izabrane vesti

Slaviša je imao sastanak sa rukovodstvom Dinama. Rečeno mu je da neće dobiti otkaz, da i dalje imaju poverenje u njega i da može da radi s mirom i da popravi situaciju. Ali, svestan je i on da ako se još neko vreme nastave loši rezultati, da će rastanak biti neminovan“, pisali su ruski mediji prethodne nedelje.

15.30: (1,70) CSKA Moskva (3,70) Dinamo Moskva (5,20)

Ovaj pad forme predstavlja prilično razočaranje za pristalice gostiju, pošto su njihovi ljubimci startovali odlično, a čak su u šestom kolu srušili 14 godina dugu negativnu tradiciju – konačno su slavili protiv Spartaka na svom terenu. Jokanović nema kadrovskih problema, može da računa na sve igrače.

Armejci su u formi, imaju tri pobede u prethodne četiri utakmcie i najbliži su pratioci Zenita. Čini se da je šampion iz Sankt Peterburga i ove sezone nedodriljiv, dok Armejcima ostaje borba za drugu poziciju sa Spartakom, Rostovom, Krasnodarom… Najbolji strelac tima je ruski reprezentativac Fjodor Čalov sa sedam golova, dva manje od Holanđanina iz Spartaka, Kvinsija Promesa. Dobra vest za domaćina da se u tim vraća najbolji igrač, Kolumbijac Horhe Karaskal koji nije igrao prošle nedelje u Podmoskovlju zbog kartona. Nekadašnja vedeta River Plejta je postlgla pet pogodaka ove sezone.

13.00: (9,50) Fakel (6,00) Zenit (1,28)

Armejci su oslabljeni neigranjem požutelog Mukina, dok su povređeni Divijev i Kazahstanac Zajnudinov. Roviti su i Milan Gajić i Brazilac Bruno Fuks, ali se očekuje da budu u startnoj postavi. Saša Zdjelar se ustalio u startnu postavu “ruske vojske” po dolasku iz Partizana. Što se međusobnog bilansa tiče, prethodna četiri duela došli su kečevi.

U prvom meču dana (13.00), očekuje se spektakl u Voronežu, debitant u ligi Fakel čeka strašnog Zenita. Šampion je neporažen, vezao je sedam pobeda i hita ka novoj kruni. Domaćin ima najviše remija u ligi, čak šest, a u dobroj je formi. Fakel nije izgubio već tri meča u nizu, ali će teško da stane na put južnoameričkoj legiji u redovima tima Sergeja Semaka. Brazilci Malkom i Vendel su udarni tandem Zenita, postigli su ukupno 13 golova. Ovi timovi su letos igrali u Kupu Rusije. Zenit je dobio sa 2:0 pogocima Kolumbijca Matea Kasijera, letošnjeg pojačanja iz Sočija koji još nije zatresao mrežu u prvenstvu na 11 utakmica, ali je imao dve asistencije.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

RUSIJA 1 – 12. KOLO

Petak

Ural - Himki 2:1 (1:0)

/Kastanov 4, Ranđelović 63 - Kukarčuk 90+2/

Subota

13.00: (9,50) Fakel (6,00) Zenit (1,28)

15.30: (1,70) CSKA Moskva (3,70) Dinamo Moksva (5,20)

18.00: (2,00) Soči (3,60) Lokomotiva Moskva (3,60)

Nedelja

13.00: (1,63) Spartak Moskva (3,80) Krila Sovjetov (5,60)

15.30: (2,45) Orenburg (3,35) Ahmat Grozni (2,90)

15.30: (2,70) Torpedo Moskva (3,10) Nižnji Novgorod (2,75)

18.00: (2,00) Rostov (3,45) Krasnodar (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaCSKA MoskvaDinamo MoskvaRusijaRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara