Kristijan Pulišić (©Reuters)
Kristijan Pulišić (©Reuters)

Armija se sprema za Bugare, a Jenkiji za jun

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 15:03

Severna Irska u prijateljskom duelu u Belfastu dočekuje SAD

Severna Irska se večeras bori protiv SAD u prijateljskom susretu na Vindzor Parku u Belfastu, sa ciljem da zaustavi seriju od šest mečeva bez pobede (18.05). Puleni Ijana Baraklafa su u četvrtak u uvodnoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2022. poraženi u Italiji sa 2:0, dok su Sjedinjene Američke Države istog dana pobedile Jamajku sa 4:1 u prijateljskom duelu.

Čekanje šefa Zeleno-bele armije na prvu pobedu posle duže vremena nastavlja se posle poraza od Azura u Parmi. Berardi i Imobile su doveli Italijane do dva gola prednosti pre poluvremena i rezultat se više nije menjao. Baraklafovi momci su imali sjajnih trenutaka u drugom delu, a Gavin Vajt, Majkl Smit i Stiven Dejvis su takođe testirali Donarumu.

Izabrane vesti

18.05: (4,70) Severna Irska (3,35) SAD (1,75)

Interesantno je da je selektor Severne Irske jedinu pobedu na klupi nacionalnog tima ostvario na penale protiv Bosne i Hercegovine, dok ako posmatramo samo duele bez produžetaka, zeleno-beli su bez pobede na proteklih 11 susreta.

Od mečeva njegove ekipe ovog meseca, poseta Bugarske naredne srede imaće prioritet, a predstoječi duel sa Jenkijima trebalo bi da mu posluži da uigra ekipu. To ne znači da će Severna Irska u potpunosti diskreditovati nedeljnu utakmicu, ali će verovatno biti iskorišćena kao prilika da nekim igračima iz rotacije pruži minutaža pred veće mečeve koji dolaze.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Sa druge strane, SAD nemaju nijedan takmičarski raspored dok se Liga nacija CONCACAF ne nastavi u junu, a do tada su organizovane prijateljske utakmice protiv Severne Irske i Švajcarske. Selekcija Grega Berhaltera ima pozitivan zamah na svojoj strani, nanizavši osam mečeva bez poraza i pobedivši u sedam od njih. Jedina utakmica koju Jenkiji nisu uspeli da dobiju od oktobra 2019. godine bio je prijateljski remi bez golova protiv Velsa pre četiri meseca.

Sukob na Vindzor Parku biće prvi ikada između dve nacije. Propustiće ga Džordan Džons koji se nedavno povukao iz sastava, a zamenio ga je Nijal Mekginn, dok je Džamal Luis neizvestan posle povrede koja ga je naterala da propusti prethodni sudar sa Italijom.

Na drugoj strani, Stiven Dejvis je protiv Azura odigrao 125. utakmicu u dresu sa državnim grbom i izjednačio rekord Pitera Šiltona za britanske igrače, ali se ne očekuje da započne ovaj prijateljski susret.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Nedelja

18.05: (4,70) Severna Irska (3,35) SAD (1,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Severne Irskereprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara