Franko Foda i Marko Arnautović (Reuters)
Franko Foda i Marko Arnautović (Reuters)

Arnautović i Austrijanci šokirani: Foda otišao sa mesta selektora

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 13:37

Razlog je poraz od Velsa u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar

Pre četiri dana Austrija je izgubila meč polufinala baraža od Velsa, samim tim i priliku da zaigra na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem godine. Njenim gubicima tu nije bio kraj, pošto je nakon neuspeha selektor Franko Foda odlučio da podnese ostavku i time iznenadio veći deo svojih izabranika.

Sačekao je Foda ovaj ponedeljak, konferenciju za medije pred okršaj sa Škotskom i odlučio da se zahvali savezu na ukazanom poverenju. Ugovor sa Austrijom mu je isticao krajem meseca, uprkos eliminaciji vrhovno telo austrijskog fudbala nije isključilo mogućnost produžetka saradnje, ali je 55-godišnji Nemac presekao.

Izabrane vesti

"Nismo se kvalifikovali na mundijal. Prihvatam punu odgovornost za ovaj neuspeh", rekao je Foda kojem će sutrašnja utakmica protiv Škotske biti poslednja na klupi Austrije.

Za odluku koju je saopštio danas, rekao je da ju je doneo tokom jučerašnjeg dana. Foda je odlučio da okonča mandat koji je počeo novembra 2017. godine.

"Činjenica da sam selektor nacionalnog tima budila je u meni osećaj potpune časti i velikog ponosa", naglasio je iskusni stručnjak.

Odluka nekadašnjeg trenera austrijskog Šturma i nemačkog Kaizerslauterna iznenadila je veći deo ekipe, pre svih jednog od najboljih fudbalera popularnih Dečaka, Marka Arnautovića.

"Želimo da učinimo trenera ponosnim na oproštajnoj utakmici. Bili smo šokirani kada smo saznali vest da odlazi. Nije bilo planiranog sastanka... Poštujemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Sada želimo da odigramo njegovu poslednju utakmicu na mestu selektora što je kvalitetnije moguće", rekao je napadač Bolonje.




tagovi

reprezentacija AustrijeMarko Arnautović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara