Arne Slot (© Reuters)
Arne Slot (© Reuters)

Arne Slot posle Advokata

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.12.20. | 15:50

Fajenord izabrao novog trenera

Rekao je Dik Advokat da će voditi ekipu do kraja kalendarske godine, da potom odlazi u zasluženu penziju. Čim je čula njegove reči uprava Fajenorda se dala u potragu za novim trenerom, a kako sad stvari stoje i našla ga je.

Više holandskih izvora navodi da je prvi izbor Franka Arnesena, tehničkog direktora kluba – Arne Slot. Reč je o 42-godišenjm strategu, dokazanom u AZ Alkmaru, koga su u Roterdamu označili idealnim rešenjem. Navodno su već stupili u kontakt s njim i očekuje se da Slot prihvati ponudu i preseli se na stadion De Kajp.

Izabrane vesti

Verovatno ne odmah, već kad se okonča preostalih pet kola Eredivzije do kraja 2020, kao i meč završne runde Grupe F Lige Evrope, gde AZ ima šanse da dočeka proleće pod kapom UEFA. U tom slučaju bi u nokaut fazi morao da krene sa drugim šefom struke, sadašnji ide na novi posao.

Slota su Fajenordu preporučili upravo sjajni rezultati u Alkmaru. Dve godine je bio pomoćni trener, leta 2019. preuzeo komandnu palicu i već u prvoj sezoni bio ravnopravan takmac Ajaksu u borbi za šampionski naslov dok pandemija virusa korona nije prekinula prvenstvo Holandije.




tagovi

Arne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara