Ozil i Venger (© Reuters)
Ozil i Venger (© Reuters)

Arsen Venger: Ozil je umetnik, takvi su osetljivi

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 14:39

Na novac, izgleda, nisu...

Možda bi, ali samo možda, sve bilo kudikamo bolje za Arsenal da igra Mesut Ozil. Deset golova i tek 15. pozicija na tabeli Premijerlige sugerišu da nešto ne valja. Između ostalog i u završnoj trećini terena, gde nema kreacije.

Imao bi Mikel Arteta opciju više, makar da pokuša, da se letos nije odrekao 32-godišnjeg Nemca turskog porekla i ostavio ga van konkurencije za prvenstvene i utakmice Lige Evrope. Ruku na srce, sam Ozil se poslednjih sezona postarao da izgubi poverenje struke, ali čovek koji ga je doveo u London uverava da bi na Emiratima trebalo da stave prst na čelo i stvore ambijent u kome će baš bivši as Reala biti glavna zvezda.

Izabrane vesti

Nije mi bilo teško da treniram Ozila. Reč je o momku posebnih fudbalskih kvaliteta, kreativnom igraču, potrebno mu je omogućiti da se zabavlja na terenu“, smatra Arsen Venger, koji je 2013. doveo ofanzivnog centralnog veznog za 47.000.000 evra. „Mesut je umetnik, a takvi znaju da budu osetljivi. Potrebna mu je podrška i okruženje koje će ga naterati da pruži sve od sebe“.

Nekad možda i jeste. Poslednje dve, tri sezone je i ono što je igrao otaljavao. Račun je bio ogroman. I za klub (mora da ga plaća 350.000 funti svake sedmice) i za igrača (sedi na tribinama i čeka leto kad mu ističe ugovor).

Postoje dva načina kako se može voditi ekipa. Prvi, da svi jednako, istim intenzitetom, na isti način obavljaju defanzivne zadatke. Drugi, da pronađete kompromis tako što ćete, ako ga već imate, graditi tim oko kreativca i lišiti ga odbrambenih zadataka. Poverićete ih ostalima kako bi se nedostaci nadoknadili. O tome mora da se vodi računa“, upozorava Arsen Venger.



tagovi

Mesut OzilArsen VengerArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara