David Raja (©arsenal)
David Raja (©arsenal)

Arsenal imao keca u rukavu koji je falio Totenhemu i Bajernu, Raja zvanično na Emiratima

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 15:39

Španac došao da zaoštri konkurenciju među stativama

Dok traži novo rešenje u poslednjoj liniji posle povrede Jurijena Timbera, Arsenal je predstavio novo lice među stativama. Kao što je prethodnih dana najavljeno, David Raja novi je čuvar mreže londonskog kluba.

Španac je ovog leta bio meta Totenhema, potom i Bajerna, ali je Brentford oba kluba odbio nalepivši na Raju cenu od 46.000.000 evra. Drugom komšiji iz severnog Londona je pak izašao u susret, pustio mu ga na pozajmicu plaćenu 3.500.000 evra i ostavio mu opciju da ga na kraju sezone otkupi za dodatnih 31.500.000 evra. Sve kako Tobdžije ne bi prekršile finansijski fer-plej budući da su prethodno već potrošile preko 230.000.000 evra.

Izabrane vesti

Na kraju se ispostavilo da je Arsenal imao keca u rukavu kojeg Totenhem i Bajern nisu. Atletik piše da je Raja želja Tobdžija već tri i po godine. Na njegovom dolasku insistirao je trener golmana kluba iz severnog Londona Inaki Kanja, koji je istu funckiju pre dolaska na Emirate obavljao u Brentfordu i pride deli istog agenta sa španskim čuvarom mreže. Pokušavao je i u prethodnim prelaznim rokovima da ga dovede, ali se sve do ovog leta kockice nisu poklopile.

Mnogi su se još kada se pojavila vest o interesovanju Arsenala za Raju zapitali da li im je uopšte potreban, budući da već imaju u svojim redovima Arona Ramzdejla, standardnog reprezentativca Engleske, koji je prošle sezone na 14 utakmica sačuvao mrežu u Premijer ligi što donekle i ima smisla. Međutim londonski klub još od dolaska Mikela Artete nastoji da na svakoj poziciji ima po dve gotovo podjednako kvalitetne opcije ne bi li kod nekog od članova ekipe došlo do opuštanja. O tome je između ostalog govorio i sportski direktor Tobdžija Edu na predstavljanju četvrtog pojačanja.

"Dočekujemo Davida koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Brentforda. David je vrhunski golman, koji je sa Brentfordom u Premijer ligi konstantno igrao na visokom nivou. Sa Davidom, koji nam se pridružio, dodali smo kvalitet i dubinu našem timu kako bismo mogli da nastupamo na najvišem mogućem nivou u svim takmičenjima", naglasio je Edu.

Brentford je pokušavao da zadrži Raju, u maju prošle godine ponudio mu je produžetak ugovora, u januaru ove godine ponovo, ali je oba puta dobio odričan odgovor španskog golmana, koji je bio izričit da želi u ambiciozniji klub. Na kraju, da bi u njemu završio, Raja je morao da obnovi saradnju sa Brentfordom na još dve godine (uz opciju na još 12 meseci) s obzirom na to da mu je aktuelni ugovor isticao na kraju ove sezone.



tagovi

David RajaArsenalLetnji prelazni rok 2023TransferiBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara