Mihajlo Mudrik (©Reuters)
Mihajlo Mudrik (©Reuters)

Arsenal podigao ulog, Šahtjoru za Mudrika ponudio 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 03:17

Na Emirejtsu čekaju odgovor ukrajinskog kluba

Neće tako lako Arsenal odustati od namere da ove zime u London dovede Mihajla Mudrika. Imaju na Emirejtsu čelične živce, konačno su se odlučili da razbiju kasu, oplemene ekipu i ispune želju Mikelu Arteti.  

Imaju i pregršt razloga, jer odavno nisu tako dobro stajali u Premijer ligi. Tobdžije su Božić dočekala na prvom mestu, posle praznika dodatno uvećale prednost i shvatili su čelni ljudi londonskog kluba da je situacija sad il’ nikad. Ulog je podignut, na potezu je Šahtjor.  

Izabrane vesti

Prvobitnu ponudu od 60.000.000 evra Ukrajinci su odbili, nasmejali su se i zgužvali papir sa uslovima. Završio je u kanti. Sada su ponovo na potezu, britanski mediji pišu da nova ponuda Arsenala za fenomenalnog krilnog fudbalera je - 70.000.000 evra.  

Veliko je pitanje hoće li i poboljšana ponuda zadovoljiti apetite Šahtjora, jer su u klubu iz Donjecka - dug niz godina ne igra na velelepnoj Donbas areni - shvatili kakva pomama vlada za Mihajlom Mudrikom i da je on savršena prilika da opelješe neki klub iz “liga petica”.  

Arsenal je do sada najkonkretniji, ali i dalje nije ispunio želju čelnicima Šahtojra. Ukrajinci priželjkuju celih 100.000.000 evra za perspektivnog momka rođenog u trećem milenijumu, koji prethodnih dana nije krio ambicije. Zagolicao je maštu navijačima Arsenala i londonskom klubu davao signale objavom na društvenim mrežama. Uz sliku Mikela Artete i Roberta de Zebrija sa kojim je sarađivao u Šahtjoru, napisao je: “Dva top trenera”

Mudriku bi da krene put Londona, na Emirejtsu bi da ispune želju španskom treneru, nedostaje još saglasnost Rudara. Možda budu imali više sluha narednih dana, možda je suma od 70.000.000 evra onu koju su hteli da izvuku. Ako i nije, imaće Tobdžije mesec dana da odluče šta im je činiti: ponovo da poboljšaju ponudu ili angažovanje talentivanog ukrajinskog krila prolongiraju za leto i okrenu se drugim rešenjima.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023ArsenalŠahtjor DonjeckMihajlo Mudrik

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara