Arsenal rasturen, Vulvsi mogu u Evropu posle 39 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.19. | 22:44

Čelsi ostao četvrti...

Treći poraz u poslednje četiri utakmice Premijer lige i Arsenal više ne kontroliše situaciju. Tobdžije više nemaju sve u svojim rukama. Tri kola pre kraja Čelsi je četvrti i za korak bliži Ligi šampiona od čete Unaija Emerija. Sjajni Vulverhempton bukvalno je nokautirao goste sa Emirata, posle prvih 45 minuta imao prednost od 3:0, da bi se meč završio počasnim pogotkom Arsenala - 3:1

Ova pobeda mogla bi da bude od velikog značaja za Nuna Espirita Santa i njegove Vukove. Momci sa Molinoa s ova tri boda probili su se na sedmo mesto, a sedmo mesto imaće prohodnost u Evropu ukoliko Mančester Siti osvoji FA kup. Bio bi to istorijski uspeh za nekada najmoćniji engleski klub. Arsenal, s druge strane, tri kola pre kraja šampionata ima bod manje od gradskog rivala Čelsija, koji je četvrti. Ono što dodatno komplikuje situaciju za Tobdžije jesu dva preostala gostovanja, Lesteru i Barnliju. Ekipama koje teško prepuštaju bodove pred svojim navijačima. 

Izabrane vesti

Vulvsi su večeras u potpunosti nadigrali Arsenal. Emeri nije znao šta ga je snašlo. Posed od preko 70 odsto posle prvih 45 minuta mogao je komotno da "okači mačku o rep". Prvo Ruben Neves u 28. iz slobodnjaka, onda Doerti nakon lošeg istrčavanja Bernda Lenoa u 37. i kao šlag na tortu Diogo Žota. Kontra iz udžbenika i divna završnica - Arsenal je bio u nokdaunu.  

Više od sat vremena igre gosti nisu šutnuli u okvir gola?! Nije se mnogo toga promenilo ni u finišu. Uspeo je Sokratis posle jednog kornera da smanji na 1:3 i ublaži poraz, ali to je bilo sve. 

Nije danas u sastavu bilo Škodrana Mustafija koji je došao glave Emeriju u prošlom kolu protiv Palasa. Promenio je Španac formaciju, zaigrao sa četvoricom u poslednjoj liniji, međutim nije pomoglo. Zapravo, bilo je još gore nego za vikend... 

Vulverhempton je poslednji put igrao Evropu pre 39 godina! Zlatni era Vukova bila je početkom pedesetih, kada još nije bilo evrokupova. Upravo su njihove pobede protiv najboljih evropskih timova, poput Honveda, Rapida, moskovskopg Dinama, naterali ostrvske novinare da ih proglase klupskim šampionima sveta, odnosno Gabrijela Anoa i njegove kolege iz Ekipa da daju predlog za pokretanje Kup šampiona. Kako se Englezil ne bi hvalisali bez pokrića. Vulvsi tokom svoje vladavine engleskim fudbalom dva puta nastupili u Kupu šampiona, 1960. ispali su od Barselone u četvrtfinalu, a najveći evropski uspeh im je finale Kupa UEFA 1972, kada ih je porazio Totenhem. U sezoni 1980/81. odmah u prvoj rundi istog takmičenja eliminisao ih je PSV Ajndhoven i to je bio poslednji izlazak u Evropu ovog tima.  

Lepu šansu imaju Nuno Espirito Santo i njegovi momci da uđu u klupske anale...   

ENGLESKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 31. KOLA

Sreda
Vulverhempton – Arsenal  3:1 (3:0)
/Neves 28, Doerti 37, Žota 45+2 – Papastatopulos 80/

Mančester junajted – Mančester siti 0:2 (0:0)
/Bernardo 54, Sane 66/

Foto: Reuters


tagovi

Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara