Ben Vajt (Foto: AFP)
Ben Vajt (Foto: AFP)

Arsenal razbija kasu za Bena Vajta: Lični uslovi dogovoreni, obeštećenje i do 50.000.000 funti

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.06.21. | 19:49

Atletik ističe da pregovori sa Brajtonom rapidno napreduju

Moglo bi ovo da bude leto iz snova za Bena Vajta. U maju se po prvi put našao na spisku selektora Engleske Gereta Sautgejta, doduše širem, za Evropsko prvenstvo, potom i debitovao za Gordi Albion protiv Austrije, a uskoro bi mogao da napravi i transfer u "Top šest" tim Premijer lige.

Kao što smo već pisali, u pitanju je Arsenal, koji je izgleda ozbiljno zagrizao za štopera Brajtona. Naime, kako saznaje pouzdani Atletik, 23-godišnji defanzivac je dogovorio lične uslove sa londonskim klubom.

Izabrane vesti

Mada, oni zapravo nikada nisu ni bili problem. Ono što Arsenalu ostaje da reši jeste visina obeštećenja. Podsetimo, prvu ponudu od 40.000.000 funti iz Brajtona su glatko odbili, pa su se Tobdžije vratile za pregovarački sto i kako Atletik navodi pregovori rapidno napreduju, pa bi posao vredan oko 50.000.000 funti uskoro mogao da bude sklopljen.

Vajtu je prethodna sezona bila debitantska u Premijer ligi. Godinu dana ranije proveo je na pozajmici u Lidsu, koji je nakon promocije u viši rang želeo da otkupi engleskog štopera, ali su u Brajtonu odlučili da Vajta ne prodaju direktnom rivalu u borbi za opstanak. I očigledno doneli ispravnu odluku.

Štoper Brajtona nije jedina želja Arsenala za predstojeći prelazni rok. Pomenuti Atletik podseća o interesovanju londonskog kluba za vezistu Anderlehta Alberta Lokongu, kojeg je kontaktirala Atalanta, ali belgijski fudbaler navodno želi isključivo u Arsenal.


tagovi

Ben Vajtletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara