Rafinja (©Reuters)
Rafinja (©Reuters)

Arsenal želi brazilski trio u napadu, Barselona traži između 70 i 80 miliona evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 12:09

Pored Tobdžija, Rafinju žele Čelsi i Njukasl

Primarni plan Barselone za predstojeći prelazni rok je povratak Lionela Mesija na Kamp Nou, a da bi uopšte i mogli da razmišljaju o njegovoj realizacji, Katalonci će pod pritiskom sankcija zbog kršenja finansijskog fer-pleja morati značajno da olakšaju budžet za plate igračima. Zbog toga će morati da prodaju i neke igrače kojih se Ćavi ne bi odrekao u drugačijoj situaciji. Među njima je Rafinja.

Brazilac je doveden pre samo godinu dana iz Lidsa za 58.000.000 evra, međutim, sa platama i bonusima za ugovor potpisan do leta 2027. sav posao mogao bi da košta Barselonu oko 100.000.000 evra. Smatraju u klubu da 10 golova i 11 asistencija u dosadašnjih 45 nastupa nisu dovoljno da bi uslišili trenerovu želju i zadržali Rafinju.

Izabrane vesti

Probaće Đoan Laporta i saradnici da pronađu jeftiniju opciju zaduženu za prodore po krilu i golove - poput povratka mladog Abdea sa pozajmice Osasuni, te već obećanog Janika Karaska iz Atletiko Madrida i(li) povratka Pjer-Emerika Obamejana iz Čelsija. Ali, sigurno je da Brazilac neće otići "tek tako". Po pisanju katalonskog Sporta, veruju u Barseloni da za Rafinju mogu dobiti između 70 i 80 miliona evra.

Koliko god u rukovodstvu Barse misle da je njegov doprinos tituli, a posebno u Ligi šampiona, mogao biti veći, dvocifren broj golova i asistencija nije zanemariv. Pritom je iza njega i standardna uloga na Svetskom prvenstvu u Kataru, a uprkos finansijskoj krizi širom sveta, cene fudbalera ne padaju, te Katalonci smatraju da je za proteklih godinu dana Rafinjina cena porasla.

U prilog Barseloni da diktira uslove ide i interesovanje za 26-godišnjeg napadača koje stiže iz Premijer lige.

Prošlog leta Rafinju je hteo Čelsi, čak i nudio više novca Lidsu nego Barselona, ali je igrač izabrao put u Španiju, vodeći se uspesima koje je tamo pravio njegov uzor Ronaldinjo. Londonski Plavci, međutim, sledeće sezone neće igrati u Evropi, što će im značajno otežati poslove na letnjoj pijaci. Na Stamford Bridžu se uzdaju u svog nekadašnjeg igrača Deka, danas Rafinjinog menadžera, kao i u platu od 12.000.000 evra po sezoni. Doduše - bruto, piše Sport.

Brazilca bi u svom dresu rado videli i čelnici Njukasla, koji će na krilima bogatih vlasnika iz Saudijske Arabije imati pozamašan budžet za jačanje tima uoči očekivanog povratka u Ligu šampiona posle 20 godina.

Najveće šanse da angažuje Brazilca katalonski list, ipak, daje Arsenalu, posebno ako bi Tobždije uspele da pobede Mančester Siti u trci za titulu. Ali i bez trofeja, Arsenal svoje adute ima u brazilskoj koloniji. Sportski direktor je nekadašnji prvotimac tog kluba, Edu Gaspar, dok su u timu trojica Gabrijela - Magaljaes u odbrani, a Žesus i Martineli u napadu. Želi Edu da oformi napadački trio iz domovine, a s obzirom na to da su i Žesus i Martineli na dvocifrenom broju golova, sigurno je da se Mikel Arteta ne bi bunio da im doda još jednog Brazilca.

Igrajući za Lids tokom dve sezone, Rafinja je dao 17 golova i asistirao za 12 u 67 premijerligaških nastupa.


tagovi

RafinjaBarselonaArsenalLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara