Arsenalova bomba – Griliš!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 11:58

Videćemo koliko je realno

Mančester Junajted juri Sanča, Čelsi pokušava da dovede Haverca, Liverpul završava posao oko Tijaga Alkantare, Siti planira velika pojačanja u odbrani... A Arsenal?

I Arsenal je naciljao svog kapitalca. Tobdžije su ozbiljno zagrizle za Džeka Griliša. Mikel Arteta traži kreativnog ofanzivnog vezistu kao kapitalno pojačanje i želi sjajnog Engleza iz Aston Vile. Opcija je i Filipe Kutinjo kojeg više niko od top klubova ne želi, ali u Arsenalu bi radije da kupe Griliša nego da plaćaju veliki novac samo za pozajmicu Brazilca iz Barselone. Kutinjo ostaje kao alternativa za kraj prelaznog roka...

Izabrane vesti

Međutim, kupovina Griliša neće biti laka. Nakon izborenog opstanka u Premijer ligi, Aston Vila je zacepila cenu za svog najboljeg igrača i traži ogromnih 80.000.000 funti što je skoro 90.000.000 evra. Naravno da Arsenal taj novac ne želi i ne može da plati za Griliša. To je samo Vilin mehanizam da rastera sve potencijalne kupce.

Ali Arsenal bi bio voljan da pregovara ako klub iz Birmingema spusti cenu između prihvatljivih 55.000.000 i 65.000.000 evra. I to je veliki novac za Arsenal čiji budžet je svake sezone sve manji bez novca od Lige šampiona, ali za Griliša bi mogli da razbiju kasu. Arteta bi dobio igrača oko kojeg bi se vrtela igra crveno-belih.

Griliš je bio i želja Olea Gunara Solskjera, ali se Mančester Junajted ipak odlučio za mlađeg i atraktivnijeg Džejdona Sanča i sve snage usmerio na pregovore sa Borusijom. Ranije se i Siti pominjao kao zainteresovan za Griliša, ali se Gvardiola odlučio za Ferana Toresa iz Valensije, pa Arsenal i nema pravu konkurenciju u borbi za engleskog vezistu.

Arsenalov adut bi mogao da bude volja samog igrača za promenom sredine. Spasao je Vilu ispadanja ove sezone, ali ne želi da kroz isti prolazi i narednih godina. Želi da bude standardan engleski reprezentativac i veruje da bi mu to lakše pošlo za rukom u dresu Arsenala. I sam je nedavno priznao da nije siguran da li mu je to bila poslednja utakmica za klub sa Vila Parka. Problem je što ima ugovor na još tri godine i nema na raspolaganju mnogo mehanizama kojima bi pritisnuo Vilu da ga proda.

Vilin trener Din Smit je nedavno rekao da klub ima gazdu milijardera i da će Griliš koštati baš mnogo para svakoga ko bude želeo da ga uzme. Arsenal je zagrizao, ali biće mu potrebno mnogo truda da slomije otpor Aston Vile. 


tagovi

Džek GrilišLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara