Artem Besedin (©Reuters)
Artem Besedin (©Reuters)

Artem Besedin predstavljen u Kazahstanu, ali neće trenirati sa ekipom još mesec dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 12:14

Ukrajinski reprezentativac neće moći da pomogne Ordabasiju protiv Okžetpesa (ponedeljak, 16) u 17. kolu domaćeg šampionata

Dugogodišnji napadač Dinama iz Kijeva i ukrajinske reprezentacije Artem Besedin nastaviće karijeru u Kazahstanu. Njegov novi klub će biti tamošnji prvoligaš Ordabasi, za koji nastupa nekadašnji štoper Crvene zvezde Mamadu Mbođ.

Besedin je potpisao ugovor na godinu i po dana, ali navijači kluba iz Šimkenta će morati malo da pričekaju na njegov debi. On se još uvek oporavlja od povrede ligamenata kolena, radiće narednih nedelja po posebnom programu, a očekuje se da se priključi treninzima sa ekipom tek kroz mesec dana.

Izabrane vesti

To znači da će Ordabasi morati da odigra bez najnovijeg pojačanja prvenstveni meč sa Okžetpesom, koji je na programu ovog ponedeljka od 16 časova. Reč je o susretu 17. kola Premijer lige Kazahstana, koji će da se odigra unapred, pošto će Ordabasiju da bude zgusnutiji raspored tokom leta zbog učešća u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Osvajač Kupa Kazahstana je trenutno drugi na tabeli, ima tri boda manje od lidera Astane, ali i dva odigrana meča manje. Dakle, ukoliko savlada 11-plasirani Okžetpes zasešće na vrh (ima bolju gol-razliku od aktuelnog šampiona).

16.00: (7,00) Okžetpes (4,00) Ordabasi (1,45)

Ordabasi je 21. maja na svom terenu savladao Okžetpes sa 1:0, pogotkom brazilskog defanzivca Aura u 32. minutu. Mbođ je tada u završnici meča dobio žuti karton, baš kao i nekadašnji vezista reprezentacije Srbije Radosav Petrović, koji će po svoj prilici ovog leta napustiti Ordabasi. Već nekoliko nedelja nije u konkurenciji za tim, iako je bio standardan tokom prve polusezone.

Besedin ima 27 godina i dete je Dinama iz Kijeva. Za taj klub je igrao sve do početka ove godine, kada je otišao na šestomesečnu pozajmicu u Omoniju iz Nikozije. Pre selidbe na Kipar odigrao je 143 meča za Dinamo i postigao 35 golova, a u Ordabasi stiže bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor.

Ovaj ukrajinski fudbaler je odigrao 19 mečeva za nacionalni tim i postigao je dva pogotka. Po jedan protiv Srbije 2019. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Finske dve godine ranije.

KAZAHSTAN 1 – 17. KOLO

Ponedeljak

16.00: (7,00) Okžetpes (4,00) Ordabasi (1,45)

Subota, 29. jul

Aksu – Šahtjor Karagandi

Kajsar – Kajrat

Kizilžar - Astana

Nedelja, 30. jul

Atirau – Žetisu

Kaspij – Aktobe

Maktaral – Tobol

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Artem BesedinOrdabasiKazahstan 1Okžetpes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara