Asano u Humskoj: Brz sam kao Bolt, Partizan je šansa za moj razvoj

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.08.19. | 13:13

Prvi Japanac u istoriji crno-belih navodno će dobiti bonus ukoliko postigne 18 golova u sezoni

Igrali su za Partizan, tokom istorije duge bezmalo 75 godina, razni Afrikanci, Južnoamerikanci, bilo je i fudbalera sa svih krajeva Evrope, pamte se Kinezi Điju i Liju s kraja 80-ih, ali prvi put u istoriji crno-beli imaju – Japanca.

I to reprezentativca Zemlje izlazelećeg sunca (18 utakmica, tri gola). Samo po sebi, trebalo bi to da znači da su dobili ogromno pojačanje u ofanzivnom delu tima u liku Takume Asana, jutros prisutnog u „Zemunelu“ na premijernom treningu pod komandom Sava Miloševića, a malo iza podneva u Humskoj, na zvaničnoj promociji u osmog novajliju osvajača Kupa Srbije.
Srećan sam što sam dobio priliku da dođem u Srbiju i zaigram za Partizan. To je velika čast za mene. Od početka su svi, počev od trenera, preko ljudi iz kluba, bili ljubazni prema meni. Gaje velika očekivanja i nade, želim da pružim sve od sebe. Uverio sam se već na prvom trenuingu da je dobra atmosfera u ekipi, svi su me lepo prihvatili, baš zbog toga želim da uradim sve što mogu”, poručio je 24-godišnji Azijat.

Izabrane vesti

Krilni napadač, tokom karijere ponekad i drugi špic, došao je u Beograd sa zadatkom da odlučujuće utiče na efikasnost Parnog valjka i pokuša s njim što duže da se vozi evropskim putevima, a na srpskom drumu, posle dve sezone dominacije Crvene zvezde, pretekne aktuelnog šampiona.
Iskren da budem, u početku nisam znao ništa o klubu, fudbalu u Srbiji, niti o igračima Partizana. Kad su počeli pregovori, krenuo sam da skupljam informacije, raspitujem se, gledao sam snimke utakmica i pozitivno sam iznenađen viđenim. Spoznao sam više od onoga što sam mogao da zamislim, u smislu borbenosti igrača. Isto tako, ovde postoji strastvena navijačka kultura. Kad se to uzme u obzir, smatrao sam da bi bilo dobro da dođem”.

A zvali su ga još Nemci, Turci, međutim, samo je Savo Milošević mogao da mu garanutuje – minutažu.
Za mene je najvažnije da što više igram, kako bih mogao da se razvijam. Smatrao sam da ću Partizanu dobiti najbolju priliku za to. Osim toga, počev od trenera, preko svih s kojima sam kontaktirao, stekao sam utisak da su stvarno želeli da me angažuju i da ću biti tretiran kako sam želeo. Pre dolaska se nisam konsultovao sa ljudima iz Arsenala, ali sa mojim zastupnicima jesam. Presudila je i podrška porodice, posle razgovora sa familijom shvatio sam da bi bilo najbolje da potpišem za Partizan i doprinesem što boljim igrama i rezultatima”.

Doveden je Asano iz Arsenala za obeštećenje od 1.000.000 evra, Partizan se obavezao da taj novac u London šalje parcijalno, počevši od septembra, na naplatu stiže prva rata u vrednosti od samo 100.000 evra. A kako se može čuti, sam je sebi postavio visoke ciljeve, navodno insistirajući da u ugovor bude ubačena klauzula da dobija određeni bonus ukoliko bude strelac 18 golova.
Pre svega, moj cilj je da postignem što više golova za Partizan, kako bih doprineo što većem broju pobeda. Osim toga, želim da u Humskoj postanem bolji igrač. Što se tiče pozicije, najviše volim da budem blizu gola, to je moja najbolja osobina. Pre svega, u dogovoru sa trenerom, želim da vidim šta se od mene očekuje, da u skladu s tim pružim maksimum”.

Pre tri sezone Arsen Venger je, prilikom angažmana Asana na Emiratima, govorio za njega da je „talentovani mladi napadač koji će se dokazati u budućnosti“. Na pozajmicama u Štutgartu i Hanoveru nije baš do kraja opravdao reči francuskog stručnjaka, ali možda budućnost stigne baš na Topčiderskom brdu.
Boravak u Arsenalu je bio težak, imao sam dosta problema oko procedure dobijanja britanske vize. Potom sam otšao u Nemačku, nisam igrao kako sam želeo, ali sad, u Partizanu, želim to da poboljšam. Nažalost, moj engleski nije dobar. Mogu da se snađem prilikom odlaska u kupovinu ili u restoranu, ali to nije dovoljno za fudbal. Danas sam se prvi put sreo sa saigračima, pozdravili su me na engleskom, ali sad nisam u situaciji da im odgovorim kako bih želeo. Zato bih želeo da naučim i engleski i srpski jezik dok sam ovde”, obećao je Asano.

Na kraju je potvrdio da bi brzinom mogao da lomi rivale. Pre svega u Superligi Srbije.
Tačan je podatak da sam na jednom merenju, na treningu Štutgarta, prilikom istrčaanja deonica na 50 metara, imao samo 0,4 sekunde slabiji rezultat od Juseina Bolta. To je domen u kom imam samopouzdanja”, smeška se prvi Japanac u istoriji Partizana.

MILOŠEVIĆ: NA TERENU VEĆ PROTIV MALATIJE

Trener Partizana Savo Milošević najzaslužniji je za dolazak Asana u Beograd, lično je insistirao na Japancu, sve vreme bio u kontaktu sa njim.
Nadam se da ćemo do utorka završiti papirologiju sa Arsenalom kako bismo ga licencirali za Evropu, da bi bio spreman već za četvrtak. Koliko ćemo ga koristiti protiv Malatije zavisiće od narednih nekoliko dana kad bude podvrgnut testovima fizičke spreme. Očekujemo da igra protiv Turaka. Inače, dolazi iz velikog kluba, igrao je ozbiljne lige i predstavljaće kvalitet, ne samo u Srbiji, nego i u Ligi Evrope. Želim mu da se ovde oseća kao kod kuće. Najbitnije u ovom trenutku je da se što bolje uklopi u ekipu, navikne se na naš rad”, dodao je Milošević.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara