Takuma Asano (©Starsport)
Takuma Asano (©Starsport)

Asano: U Partizanu sam na psihološkom planu porastao za dva nivoa

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 16:49

„Na sastancima trener je isticao moje zalaganje u odbrani i sa poštovanjem govorio o mojoj posvećenosti timu“, kaže Japanac

Malo je bilo stranaca u Partizanu koji su toliko pošteno odrađivali svoj posao, jednako na svim delovima terena, a ujedno bez ijedne reči, kao Takuma Asano.

Njegov naprasni odlazak bez ijedne reči je jedina mrlja koja je ostala posle skoro dve sezone u Humskoj, ko god da je krivac za takav rastanak. O tome će odlučiti sud.

Izabrane vesti

Asano je sada fudbaler nemačkog Bohuma, a u intervjuu za japanski portal Soker King osvrnuo se malo na deo karijere proveden u Partizanu. I nije ni reč rekao ni o razlozima odlaska iz Srbije, govorio je praktično samo o sebi, koliko se promenio u fudbalskom smislu dok je igrao za beogradske crno-bele.

Autor teksta kaže i time počinje razgovor, da je Asano uvek imao parolu da uvek želi da napreduje i da je to pokazao u Partizanu, jer je prvu sezonu završio sa četiri gola u prvenstvu, a drugu, koju je okončao pre kraja – sa 18 pogodaka.

Same brojke potvrđuju moje reči, da sam uspeo da se unapredim. Samo što je to trebalo da uradim od prve sezone, ali sam bio nestrpljiv, bilo mi je krivo zbog trenera i saigrača. Inače, od prvog trenutka sam imao jak osećaj da bi trebalo da odem u Srbiju i da imam bitnu ulogu u timu, da mi to bude novi početak u karijeri“, počeo je priču Asano.

Objasnio je Japanac i kako je došlo do promene u njemu između dve sezone, što se odrazilo na učinak.

Počeo sam više da razmišljam o tome da igram za tim. Nikada nisam izbegavao da se vraćam u odbranu, trčao sam više nego iko drugi. Kako je vreme odmicalo postajao sam svestan da mogu da pomognem ekipi na više načina osim golovima, što mi je podizalo samopouzdanje. Pa onda i kada osećaš da to nije tvoj dan, možeš da igraš bez pritiska, jer ti je jasno šta sve moraš i možeš da uradiš na terenu. Poredeći sa prvom sezonom, mislim da mi se način razmišljanja dosta promenio“.

Potvrđuje Asano da je sve vreme koliko je bio u Partizanu bio cenjen, a posebno apostrofira period od dolaska Stanojevića za trenera.

Promena trenera je bila velika stvar za mene. Šef (Aleksandar Stanojević) je zaista cenio i sve ostale stvari koje sam radio, ne samo golove. Na sastancima je isticao moje zalaganje u odbrani i sa poštovanjem govorio o mojoj posvećenosti timu. Zato sam mogao da igram sa samopouzdanjem, da se ne osećam loše čak i kada nije bilo rezultata“.

Iako je otišao na ne baš lep način, Asano ne govori sa srdžbom o Partizanu. Naprotiv, smatra da se za dve godine u Srbiji pre svega na psihološkom planu mnogo promenio.

Kada sam došao u Partizan razmišljao sam o tome da li ću moći da napokon izrazim svoj ego. Prošle sezone sam imao toliko samopouzdanja da sam uvek tražio loptu, čak i kada me nije išlo, potpuno siguran da ću postići gol. Naravno, napadači uvek imaju izražen ego, ali do sada ga nisam toliko osećao. Sada se psihološki potpuno drugačije osećam nego kada sam bio prethodno u Bundesligi. Na tom polju osećam da sam u Partizanu porastao ne za jedan, nego za dva nivoa“, istakao je Takuma Asano.


tagovi

Takuma AsanoFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara