Detalj sa utakmice AEK - Marselj (Reuters)
Detalj sa utakmice AEK - Marselj (Reuters)

Atinske muke Marselja, ali Gatuzo ga vodi ka nokaut fazI - Gaćinović ispao smešan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 23:06

Gol Đimšitija obezbedio Atalanti Evropsko proleće, blizu njega je i Sporting

Hvalio je Đenaro Gatuzo na sva usta AEK uoči duela 4. kola Lige Evrope koji je njegov Marselj odigrao večeras na popularnoj Aja Sofiji. Pričao je Rino da prema onome što je on video u prvom meču na Velodromu AEK nije grčki, nego evropski klub. I ponovo je italijanski stručnjak imao 90 i kusur minuta da se u to uveri. Suočio se njegov tim sa 21 udarcem domaćina u Atini, duša je gostima bila u nosu dok su u završnim minutima meča branili minimalnu prednost, ali im je u trećem minutu sudijske nadoknade ostalo snage za smrtonosnu kontru i pečat na vrlo važnu pobedu - 0:2. Pobedu koja je Marselj vratila na lidersku poziciju B grupa i koja ga je približila nokaut fazi.

Sedam od mogućih devet bodova u Evropi doneo je Gatuzo Marselju otkako je pre skoro mesec i po dana nasledio Španca Marselina na klupi slavnog francuskog kluba. Pobedom u narednoj rundi kod kuće nad Ajaksom zacementirala bi Marseljevo evropskog proleće i to u Ligi Evrope. No, previše je gostujući tim večeras dozvolio izabranicima Matijasa Almeide.

Izabrane vesti

Marselj jeste poveo sredinom prvog dela kada je Žonatan Klaus nacrtao loptu na glavu Šanselu Embembi (pogledajte OVDE), ali je isto tako mogao da strada početkom drugog dela od trzaja glavom Levija Garsije, ili u 55. minutu kada se Mijat Gaćinović našao u povoljnoj prilici, ali mu je golman Lopez zaustavio udarac. Srpski internacionalac je počeo meč, ali je već u prvom poluvremenu zbog evidentnog simuliranja i namere da bez ikakvog kontakta iznudi penal, zaradio žuti karton (pogledajte OVDE).

Marselj je mogao utakmicu da zatvori i u 80. minutu kada je Vitinja pogodio stativu, a nakon toga je krenulo da seva u šesnaestercu gostujućeg sastava. Malo pre izjednačujućeg gola dogodio se neobjašnjiv karambol, nije se znalo ko pije, a ko plaća... Lopta se odbijala od igrača do igrača, a potom je reagovao i VAR. Sporan je naizgleda bio jedan skok duel, ali je utvrđeno da nije bilo elemenata da se svira penal za Marselj. A onda ubitačna kontra i rutinska egzekucija Ismaile Sara.

Kada je reč o grupi D, Atalanti je jedan gol bio dovoljan da se plasira u nokaut fazu, gol u režiji Đimšitija koji je u 51. minutu srušio Šturm i doveo Boginju do brojke od deset bodova - 1:0. Korak napred ka istom cilju napravio je i lisabonski Sporting trijumfom 2:1 protiv Rakova na stadionu Žoze Alvelade. Dakle, posle kompletnog 4. kola Atalanta je mirna sa 10 bodova, Sporting još strepi sa sedam jer Šturm ima četiri, a tek ih čeka međusobni okršaj. Rakov je prežaljen, bar što se tiče nokaut faze, ali ipak ima pravo da se nada trećem mestu u grupi i proleću u Ligi konferencije.

Tim iz Bergama rutinski je odradio posao protiv austrijskog predstavnika ne dozvolivši mu niti jedan udarac u okvir gola tokom 90 i kusur minuta. Na kraju slomila otpor rivala posle flipera u šesnaestercu, ali ekipa Đan Pjera Gasperinija je svoju sreću zaslužila.

Sporting je trebalo da se prošeta protiv Rakova kada je poljski šampion u ranoj fazi meča ostao sa igračem manje. Ali to nije bio slučaj. Oba gola Lavovi su postigli sa bele tačke - Pedro Gonsalves je pogađao u 14. i 52. minutu, ali Sporting nije mogao mirno da privede meč kraju jer je u 74. minutu dozvolio Rundiću da prepolovi zaostatak Rakova. Na kraju je lisabonski velikan izvojevao željena tri boda i nagovestio da ide tamo gde mu je i mesto, u drugu fazu evropske B produkcije.

LIGA EVROPE – 4. KOLO

GRUPA B

Ajaks - Brajton 0:2 (0:1) /Fati 15, Adingra 53/

21.00: (2,50) AEK Atina (3,50) Olimpik Marselj (2,95)

GRUPA D

Atalanta - Šturm 1:0 (0:0)

/Đimšiti 51/

Sporting - Rakov 2:1 (1:0)

/Gonsalves 14, 52 - Rundić 74/



tagovi

AEK AtinaMarseljIsmaila Sar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara