©Reuters
©Reuters

Atletiko bez štopera gubio 0:2 na Metropolitanu, ali je napad bio dovoljno snažan za preokret (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 22:56

Dvostruki strelac Anhel Korea najzaslužniji za slavlje ekipe Dijega Simeonea protiv Kadiza - 3:2

Problemi sa povredama prouzrokovali su činjenicu da Dijego Simeone večerašnji meč sa Kadizom započne bez ijednog štopera u timu, pa je u poslednju liniju morao da se spusti Aksel Vicel, što je prouzrokovalo brojne probleme u domaćoj odbrani. Atletiko je do pobede nad večerašnjim protivnikom morao da stigne nakon dva gola zaostatka, a najveće zasluge za to idu na račun dvostrukog strelca Anhela Koree - 3:2 (1:2).

Primljeni golovi u 12. i 27. minutu došli su nakon grešaka domaće odbrane, mada su domaći kod prvog smatrali da su oštećeni, odnosno da je u začetku akcije Hoseba Zaluda faulirao Rikelmea. Ipak, arbitar Viljanueva se nije oglašavao, pa se razvila akcija gostiju, na desnom boku je sam ostao Kris Ramos, koji je na pravom mestu pred protivničkim golom pronašao Lukasa Piresa.

Izabrane vesti

Drugom primljenom pogotku domaći nisu imali šta da zamere, pošto su Sesar Aspilikueta i Aksel Vicel bili direktno odgovorni za propust pred svojim golom. Prvi je katastrofalno ragovao nakon ispucavanja Ledesme, zakačio je loptu glavom i prevario Vicela, kojem je pobegao Rožer Marti i bez problema matirao Jana Oblaka.

Atletiko je bio odlučan da iskoristi razliku u kvalitetu. Domaći su kroz posed uspeli da potisnu protivnika pred njegov gol. Kružila je kopta oko kaznenog prostora Kadiza i u 32. minutu, kada se Aspilikueta iskupio za kiks kod drugog gola gostiju, perfektno je centrirao i na pravom mestu pronašao Koreu, koji je preciznim udarcem glavom smanjio prednost ekipe Serhija Gonzalesa.

Taj pogodak je u psihološkom smislu bio izuzetno važan za domaći tim, a ondaj ključni dogodio se samo pedesetak sekundi nakon početka drugog poluvremena. Opet je mnogo toga išlo od Koree, koji je petom ostavio loptu za gol-linije i napravio pometnju u protivničkim redovima. Ledezma je odbio loptu nakon polušaja Ljorentea, a na nju je naleteo Nauel Molina, tukao svom snagom, pa je ona pronašla put do protivničke mreže.

Nakon toga je bilo prilično jasno da će Kadiz teško izdržati do kraja meča. Nakon isteka časa igre Simeone je na teren poslao De Pola, Himeneza i odličnog Samuela Lina. Upravo je Brazilac u akciji iz 66. minuta napravio ključne probleme odbrani gostiju, poslao je loptu na levi bok za Saula Nigeza, a ovaj na pravom mestu pronašao Koreu, pa su Jorgandžije apsolutno zasluženo stigle do potpunog preokreta.

Atletiku je ovo bilo treće uzastopno slavlje, koje je uz utakmicu manje donelo proboj na visoku četvrtu poziciju na tabeli. Čolov tim u sredu očekuje meč sa Fajenordom u Ligi šampiona, a četiri dana kasnije meč sa Sosijedadom. Oba meča se igraju na Metropolitanu.


PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Barselona - Sevilja 1:0 (0:0)

/Ramos 76ag/

Subota

Hetafe - Viljareal 0:0

Rajo Valjekano - Majorka 2:2 (1:1)

/Alvaro 4, Falkao 90p - Murići 44, Sančez 59/

Đirona - Real Madrid 0:3 (0:2)

/Hoselu 17, Čuameni 21, Belingem 71/

Sosijedad – Bilbao 3:0 (1:0)

/Le Norman 30, Kubo 48, Ojarsabal 66/

Nedelja

Almerija - Granada 3:3 (3:0)

/Suarez 41, 44, 45+1 - Saragosa 65, Sančez 70, Uzuni 86/

Alaves - Osasuna 0:2 (0:1)

/Arnaiz 36, Budimir 90/

Atletiko Madrid - Kadiz 3:2 (1:2)

/Korea 32, 66, Molina 46 - Lukas Pires 12, Marti 27/

Betis - Valensija 3:0 (1:0)

/Dijao 41, Roka 52, Ezalzuli 85/

Ponedeljak

21.00: (2,45) Las Palmas (3,25) Selta (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Anhel KoreaKadiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara