Bubakar Kamara i Maksens Kakere (©Reuters)
Bubakar Kamara i Maksens Kakere (©Reuters)

Atletiko dogovorio još jedno pojačanje, stiže talentovani vezista Marselja

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 20:05

Bubakar Kamara odabrao Madriđane

Madridski Atletiko planira ozbiljnu generalku na leto, već je dogovorio transfer talentovanog Brazilca Samuela Lina, a kako prenosi Marka završio je još jedno pojačanje. Vezista Olimpik Marselja Bubakar Kamara je odlučio da karijeru nastavi u ekipi Dijega Simeonea.

Pokušali su Kolćonerosi da se dogovore sa francuskim klubom još u januaru, ali Olimpik nije popuštao, iako je Kamara ugovorom vezan za tim sa Velodroma do narednog leta. Za njegove usluge su interesovanje pokazali i minhenski Bajern, kao i nekoliko timova iz Premijer lige, ali je Atletiko na kraju pobedio jaku konkurenciju. Stiže 22-godišnji vezista na Vanda Metropolitano kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Kamara primarno igra u srcu veznog reda, ali može da se snađe i na štoperskim pozicijama. Veliki kvalitet, koji je nesumnjivo uticao na odluku Madriđana da ga potpišu.

Marka ističe da je pored brojnih ponuda odabrao Atletiko jer želi da radi sa Simeoneom, a obećano mu je da će biti jedna od centralnih figura novog projekta u glavnom gradu Španije.

Posao je praktično ugovoren, mada ništa još nije ozvaničeno. Ukoliko ne dođe do velikog preokreta, Kamara se na leto seli u Španiju. Jedan je od najtalentovanijih vezista u Francuskoj i prošao je sve omladinske selekcije Trikolora. Ponikao je na Velodromu i za prvi tim upisao 160 takmičarskih nastupa, postigao četiri gola i zabeležio pet asistencija.

On bi trebalo da bude drugo Atletikovo pojačanje za narednu sezonu, kako su Jorgandžije dogovorile i transfer 22-godišnjeg krila Žil Visentea Samuela Lina, za kojeg je ipak odlučeno da ostane do kraja tekuće sezone na kaljenju u Portugaliji.

Marka prenosi da u Madridu još traže i zamenu za Kirana Tripijera. Ideja o angažovanju Metija Keša iz Aston Vile je propala, kako je novopečeni reprezentativac Poljske produžio ugovor sa klubom iz Birmingema. Kao opcija se nameće Serhi Roberto, kojem ugovor sa Barselonom ističe na kraju sezone.


tagovi

Bubakar Kamaraserhi roberto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara