Načo proslavlja jedan od dva pogotka (©Reuters)
Načo proslavlja jedan od dva pogotka (©Reuters)

Atletiko i bez Hulka ne skreće sa šampionskog kursa, Načo za deset minuta "okrenuo" Santos (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 02:28

Flamengo uspešno drži korak za liderom

Atletiko Mineiro je zaboravio gorčinu prvenstvenog poraza. Davno beše sedmo kolo. Sam kraj jula. Od tada klub iz Belo Orizontea ne zna za neuspeh i nezaustavljivo grabi ka svojoj drugoj tituli Serije A koju čeka punih pedeset godina! U 26. rundi brazilskog prventva napravio je još jedan značajan korak ka istoj, pošto je na svom terenu upisao trijumf protiv Santosa - 3:1 (0:0).

Treći u poslednje četiri utakmice, pa se posle tri vezana remija u drugoj polovini septembra može reći da su Alvinegri izašli iz rezultatske krize.

Izabrane vesti

Doduše, poprilično su Atletiko večeras na svom Mineirau namučio sa rivalom iz donjeg dela tabele. Kako i ne bi kad trener lidera Serije A Kuka nije mogao da računa na svog najboljeg igrača i prvog strelca prvenstva Hulka. Iskusni Brazilac zbog problema sa mišićem nije mogao da istrči na teren, pa je njegov napadački učinak morao da nadoknadi Ignjasio Fernandez.

Popularni Načo je na pauzi između dva poluvremena ušao u igru i za desetak minuta igre u drugoj polovini nastavka sa dva gola i asistencijom režirao preokret. Pošto crno-beli znatno konkretniju igru u prvih 45 minuta nisu uspeli da pretoče u vođstvo, ofanzivni vezista Santosa Ranijel (ušao u igru u 11 minutu umesto Lea Baptistaa) ih je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca u trećem minutu nastavka kaznio i doveo goste u ne baš zasluženo vođstvo.

A onda je na scenu stupio Načo. Dugogodišnj vezista Rivera je u 69. minutu pogodio sa bele tačke za izjedačenje, šest minuta kasnije iz slobodnog udarca namestio gol Natanu za potpuni preokret, a desetak minuta pre kraja meča, nakon što mu je Žoao Paulo odbranio drugi jedanaesterac, iz odbitka zapečatio trijumf Atletika.

Branilac titule Flamengo uspeo je da održi korak za liderom. Iako bez Gabrijela Barbose, Evertona Ribeira, Vitinja i Bruna Enrikea, dvostruki uzastopni šampion Brazila je na svojoj Marakani rutinski izašao na kraj sa Žuventudom 3:1 (3:0).

A kada nekog od pomenutih ofanzivaca nema u timu Renata Portalupija, stvari u svoje ruke uzima Pedro i uglavnom koristi priliku. Brazilski napadač je u 12. minutu lucidnim dodavanjem petom namestio gol bivšem fudbaleru Čelsija Kenediju, a sredinom prvog poluvremena se i sam upisao u strelce.

Već do odlaska na odmor pitanje pobednika bilo je rešeno, za šta se prelepim udarcem iz slobodnog udarca postarao još jedan bivši premijerligaš, Andreas Pereira, doskorašnji fudbaler Mančester junajteda.

Gosti su pred istek sat vremena igre uspeli da smanje zaostatak, ali prilike i kvaliteta za senzacionalni povratak nisu imali.

BRAZIL 1 - 26. KOLO

Utorak

Bragantino - Atletiko GO 1:0 (0:0)

/Žadsom 69/

Sreda

Baija - Palmeiras 0:0

Atletiko Mineiro - Santos 3:1 (0:0)

/Fernandez 69pen, 81, Natan 75 - Ranijel 48/

Šapekoense - Atletiko PR 1:1 (0:0)

/Ribeiro 58 - Kristijan 89/

Flamengo - Žuventud 3:1 (3:0)

/Kenedi 12, Pedro 26, Pereira 35 - Mateuš 57/

Četvrtak

01.30: (1,93) Fortaleza (3,40) Gremio (4,20)

02.30: (1,85) Korintijans (3,35) Fluminense (4,70)

02.30: (2,00) Internasional (3,40) Amerika Mineiro (3,90)

23.55: (2,20) Kujaba (3,05) Sport Resife (3,70)

23.55: (1,85) Sao Paulo (3,40) Seara (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MineiroBrazilska Serija ABrazil 1SantosFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara